Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΝοέμβριος 1973-Νοέμβριος 2023. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το καταλυτικό γεγονός που σηματοδότησε την πτώση μιας από τις πιο σκληρές δικτατορίες στην Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το Πολυτεχνείο, η 17η Νοέμβρη, παραμένει για τους δημοσιογράφους ανεξίτηλο κι ακλόνητο σύμβολο της ανάγκης για ελεύθερη και ανεξάρτητη έκφραση, πέρα από οποιονδήποτε υπολογισμό κόστους και συνεπειών, ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση, ενάντια στην κοινωνική αδικία, τον αυταρχισμό και τον φασισμό.

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ τιμώντας την 50ή επέτειο από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, ενώνει τη φωνή του με όλο το δημοσιογραφικό κόσμο, τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και όλη την Ελλάδα και:

-Υπογραμμίζει ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν ολοζώντανα και διαχρονικά ως σύμβολα των αγώνων για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια

-Επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του στη τήρηση του καθήκοντος των δημοσιογράφων να λειτουργούν με δημοσιογραφική δεοντολογία ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της αλήθειας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, και υπέρ της κοινωνίας των πολιτών με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, σεβασμό στην ελευθερία γνώμης και τις δημοκρατικές και συνταγματικές αρχές.
-Καλεί τα μέλη της Ένωσης να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθούν.
Απονέμοντας ξεχωριστή και ιδιαίτερη τιμή για τον μισό αιώνα από την ηρωική 17η Νοέμβρη του 1973, η ΕΣΠΗΤ παρουσιάζει την Έκδοση πρωτότυπου ιστορικού φωτογραφικού άλμπουμ που αφορά στην επέτειο των 50 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Η έκδοση περιλαμβάνει πολύτιμο ιστορικό φωτογραφικό αρχειακό υλικό των γεγονότων της ιστορικής αυτής περιόδου της νεότερης Ελλάδας με πρωτότυπες φωτογραφίες από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, αυτόπτη μάρτυρα – φωτογράφου εκείνων των ημερών, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες ημέρες. Το φωτογραφικό υλικό είναι ευγενική παραχώρηση της εταιρείας «Picture Greece».
Η σημαντικότητα και μοναδικότητα της έκδοσης έγκειται και στο γεγονός ότι, μέρος του αρχείου περιέχει μεγάλο αριθμό φωτογραφιών, εκ των οποίων αρκετές έχουν δημοσιευτεί στον τότε ελληνικό και διεθνή Τύπο, και άλλες που παρέμειναν ανέκδοτες μέχρι και σήμερα.
Με την έκδοση αυτή η ΕΣΠΗΤ καταθέτει τη συμβολή της στη διαφύλαξη και προβολή της ιστορίας του ελληνικού Τύπου αλλά και της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, ως παρακαταθήκη για τις νέες γενιές των δημοσιογράφων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: