Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Αρχείο χειριστή

Το νέο σχέδιο για τις επικουρικές θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

συνδετήρας

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο σχέδιο που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, το οποίο οδηγεί μαθηματικά σε ένα επικίνδυνο μοντέλο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, με επιπτώσεις βαθιά αρνητικές τόσο στην οικονομία όσο και στον κοινωνικό ιστό.

Η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης δε θέτει μόνο σε διακινδύνευση τις ήδη θιγείσες κύριες συντάξεις, τις καταβαλλόμενες και μελλοντικές επικουρικές συντάξεις, τις ήδη καταβληθείσες εισφορές των εργαζομένων και τις εισφορές των μελλοντικών εργαζόμενων, αλλά προκαλεί γενικευμένο πρόβλημα στα δημόσια οικονομικά το οποίο θα πληρώσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι μόνοι κερδισμένοι, όπως στις πλείστες των περιπτώσεων είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα, δηλαδή οι μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σύστημα Επικουρικής Ασφάλισης, εάν τελικά εφαρμοστεί :

• θα πλήξει τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους, και συνολικά τους φορολογούμενους, που θα πληρώσουν το κόστος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων.
• θα πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ασφαλισμένους κάτω των 35 ετών, καθώς οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα γίνουν αντικείμενο χρηματιστηριακού τζόγου και επενδυτικού ρίσκου.
• θα αποστερήσει τους πόρους του Προϋπολογισμού από τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, της πραγματικής οικονομίας και του Κοινωνικού κράτους.
• θα απαιτήσει τεράστια δημοσιονομικά ποσά έκτακτης στήριξης του μεταβατικού καθεστώτος προς το νέο σύστημα σε μία περίοδο που αντίθετα χρειάζονται δημοσιονομικοί και κοινωνικοί πόροι για την στήριξη των πληγέντων (Covid, πυρόπληκτοι, μακροχρόνια άνεργοι, ευπαθείς ομάδες).

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ υπεραμυνόμενο πάντα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, υπογραμμίζει την αγωνιστική του ετοιμότητα απέναντι στα όποια κυβερνητικά σχέδια που απειλούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση, στηρίζοντας παράλληλα με όλες του τις δυνάμεις την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ.

H ΕΣΠΗΤ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

συνδετήρας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ ανακοινώνει την απώλεια της άξιας συναδέλφου, δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΠΗΤ Ιωάννας Αγγελούδη, σε ηλικία 74 ετών.
Γεννήθηκε στο Kρανίδι Αργολίδος. Eργάστηκε στον Hμερήσιο και Περιοδικό Tύπο από το 1981 μέχρι το 2007. (Eφημερίδα «24 Ώρες» και περιοδικά «Ένα», «Mία», «Kαι» «Aθηνόραμα». κ.ά.), οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Είχε επίσης έντονη συνδικαλιστική δράση καθώς διετέλεσε και Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΠΗΤ.

Με στιβαρή προσωπικότητα, ανήσυχο και δραστήριο πνεύμα, η Ιωάννα Αγγελούδη άφησε το αποτύπωμά της στο χώρο της δημοσιογραφίας τόσο με το έργο της όσο και με το συναδελφικό ήθος και τον άψογο επαγγελματισμό της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συλλυπείται τους οικείους της και αποχαιρετά μία άξια συνάδελφο, με ξεχωριστή φυσιογνωμία και προσωπικότητα, που υπηρέτησε με σεβασμό και ευσυνειδησία την ελληνική δημοσιογραφία.

Νέα διεθνής διάκριση για την ταινία «Το θολό ποτάμι του Μπαασίμ» του μέλους της ΕΣΠΗΤ Θωμά Σίδερη

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

συνδετήραςΗ ταινία του μέλους της ΕΣΠΗΤ Θωμά Σίδερη «To Θολό Ποτάμι του Μπαασίμ» απέσπασε το 1ο βραβείο στο 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στην κατηγορία «διεθνές ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους» καθώς και το βραβείο κοινού στην ίδια κατηγορία.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020 και από τότε ακολούθησε μία μεγάλη διαδρομή στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Τον περασμένο Απρίλιο συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Καταλονίας, μεταφράστηκε στα ισπανικά και προβλήθηκε σε 4 κινηματογράφους της Βαρκελώνης.
Το «Θολό ποτάμι του Μπαασίμ» συμμετείχε επίσης στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η ταινία αναφέρεται στην περιπλάνηση οκτώ χρόνων ενός εφήβου που ενηλικιώθηκε κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ταξιδιού του από τη Συρία μέχρι τα κλειστά σύνορα της Ουγγαρίας, ακολουθώντας το σιωπηλό ποτάμι των προσφύγων. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης που διερευνά τις πολλαπλές όψεις του προσφυγικού ζητήματος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow