Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ για τα Slapp’s

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΣΥ διαμαρτύρεται και καταδικάζει για μια ακόμη φορά την πρακτική πολιτικών και λοιπών παραγόντων δημόσιου βίου, οι οποίοι επικαλούμενοι προσβολή της προσωπικότητάς τους από δημοσιεύματα, ζητούν την επιδίκαση υπέρογκων ποσών από τα Δικαστήρια σε βάρος δημοσιογράφων.

Αυτή τη φορά οι αγωγές στρέφονται κατά των συναδέλφων Θανάση Κουκάκη, Νικόλα Λεοντόπουλου και Θοδωρή Χονδρόγιαννου καθώς και κατά της ιστοσελίδας “Reporters United” και της «Εφημερίδας των Συντακτών» για δημοσιεύσεις τους σχετικά με το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως Slapp’s απασχολεί έντονα και τις Ευρωπαϊκές και τις Διεθνείς Οργανώσεις των Δημοσιογράφων (EFJ-IFJ) αλλά τον τελευταίο καιρό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς εκφράζεται ο φόβος, ότι αποτελεί απειλή για την ελευθεροτυπία αφού δια του τρόπου αυτού γίνεται απόπειρα να επιβληθεί «σιγή ασυρμάτου» σε δημοσιογράφους και σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, για όσο διάστημα διαρκούν οι δικαστικές διαδικασίες.

Μάλιστα, Γενικός Γραμματέας της EFJ Ricardo Gutiérrez σε δήλωσή του αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τις ελληνικές δικαστικές αρχές να ρίξουν φως στις παράνομες υποκλοπές δημοσιογράφων από τις υπηρεσίες πληροφοριών, να εντοπίσουν και να καταδικάσουν τους υπεύθυνους. «Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα, αλλά η παρεμπόδιση του έργου των δημοσιογράφων είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, εξάλλου, διαμορφώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόταση οδηγίας, που αναμένεται να αποτελέσει βάση διαλόγου και προβληματισμού για τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, για την προάσπιση της ασφάλειας και της ελευθερίας των δημοσιογράφων και του Τύπου.

Στην εν λόγω Οδηγία προβλέπονται μία σειρά δικονομικών διαδικασιών και εγγυήσεων, οι οποίες αποβλέπουν αφενός στην διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να εντοπίσει και να απορρίψει με σύντομες διαδικασίες, περιπτώσεις αβάσιμων και καταχρηστικών αγωγών και αφετέρου στους δημοσιογράφους να τύχουν επαρκούς δικαστικής προστασίας έναντι τέτοιου είδους απειλών.

Η ΠΟΕΣΥ στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία και έχει καλέσει τις ενώσεις μέλη της σε όλη την Ελλάδα (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ) για την έναρξη διαλόγου με τη συνδρομή νομικών και συνταγματολόγων, με σκοπό την διαμόρφωση μίας κοινής πρότασης προς την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ για αξιοπρεπή ΣΣΕ συνεχίζεται

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνεχίζουμε το δυναμικό μας αγώνα, καθώς το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να αρνείται την ικανοποίηση των δίκαιων μισθολογικών αιτημάτων των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ και αντιπροτείνει παροχές σε είδος!

Στο ίδιο μήκος κύματος με την ΕΡΤ που αρνείται στους εργαζομένους της μια αξιοπρεπή ΣΣΕ.

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ απαντάμε με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ, η ΕΣΗΕΜΘ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΗΕΠΗΝ και τα Σωματεία της ΕΡΤ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ., Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ, Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ και το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κηρύσσοντας 24ωρη απεργία από ώρα 05.30 π.μ. της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022 έως τις 05.30 π.μ. της Τρίτης 19 Ιουλίου 2022 στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Γραφεία Τύπου Φορέων του Δημοσίου, ΓΓΕΕ) ΖΗΤΩΝΤΑΣ την άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων και των εργαζομένων – μελών των Σωματείων μας στα δημόσια ΜΜΕ.

Δεν κλείνουμε την πόρτα στη διαπραγμάτευση και εμμένουμε σε πραγματικές αυξήσεις. Οι μη μισθολογικές παροχές είναι καλοδεχούμενο συμπλήρωμα σε πραγματικές αυξήσεις.

Η κυβέρνηση θα είχε την δυνατότητα να εντάξει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών που έχει εξαγγείλει ότι προτίθεται να αναλάβει για να ανταποκριθεί στις αυστηρές συστάσεις για τους περιορισμούς που διαπιστώνονται στη χώρα σχετικά με την ελευθερία του τύπου.

Όλοι μαζί ενωμένοι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ, απεργούμε και διεκδικούμε αξιοπρεπή αντιμετώπιση.

Η αμοιβή σε είδος μπορεί μόνο να συμπληρώσει και όχι να αντικαταστήσει το μισθό.

Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά μας.

ΤA ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ Α.Ε.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΤ Α.Ε.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ & ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΡΤ Α.Ε.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΜΕ

Η ΕΣΠΗΤ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ “REAL GROUP”

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

συνδετήρας
To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την σοκαριστική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τύπου Real Group, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή του με τους δημοσιογράφους όλης της χώρας, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τη σοκαριστική επίθεση που αποτελεί ξεκάθαρα μια ευθεία επίθεση στην ελευθερία και ανεξαρτησία της ενημέρωσης και δηλώνει ότι:
• οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου είναι επιθέσεις κατά της ίδιας της δημοκρατίας
• στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων και ζητά από την Πολιτεία την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης που θα οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη.
• υπογραμμίζει την αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων αλλά και της ποιότητας και αξιοπιστίας της δημόσιας ενημέρωσης με κάθε τρόπο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow