Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ καταδικάζει τις προσπάθειες περιορισμού της Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

συνδετήραςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συντασσόμενο με τις Ενώσεις του κλάδου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όσον αφορά στο ρόλο και την παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των δημόσιων συναθροίσεων.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι με την “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων, όπως αποτυπώνεται στο ως άνω σχέδιο, για πολλοστή φορά δείχνει να στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια συνειδητή προσπάθεια παρεμπόδισής της, παραβιάζοντας παράλληλα κατάφωρα, όχι μόνο τα εργασιακά και τα ατομικά δικαιώματα, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην αντικειμενική καταγραφή των γεγονότων, στην ελεύθερη και άμεση ενημέρωση, δικαιώματα που προστατεύονται και από το Σύνταγμα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ συντάσσεται με τις Ενώσεις και τους συναδέλφους δημοσιογράφους και φωτoρεπόρτερ στην κοινή προσπάθεια να διαφυλάξουμε την ελευθερία της ενημέρωσης, αντιστεκόμενοι με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της ελεύθερης κοινωνίας των πολιτών.

H ΕΣΠΗΤ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΡΟΥΜΠΑΝΗ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

συνδετήραςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ με οδύνη ανακοινώνει την απώλεια του άξιου συναδέλφου, δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΠΗΤ Απόστολου Ρουμπάνη, ο οποίος “έφυγε” αιφνιδίως σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1971, ο Απόστολος Ρουμπάνης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις και τη Λατινική Αμερική.

Περισσότεροι από 600 οι θάνατοι δημοσιογράφων από τον covid 19 σε όλον τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Περισσότεροι από 600 θάνατοι δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων 90 στην Ευρώπη είναι ο τραγικός απολογισμός της πανδημίας.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση Press Emblem Campaign (PEC) σχετικά με τα καταγεγραμμένα θύματα του covid 19 στον δημοσιογραφικό χώρο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΟΔ είναι το εξής:

«ΣΤΟΥΣ 90 ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η μη κυβερνητική οργάνωση Press Emblem Campaign (PEC), που εδρεύει στη Γενεύη, ανακοίνωσε χθες ότι περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από COVID-19, σε 59 χώρες ανά τον κόσμο, από τον Μάρτιο του 2020.
Στην Ευρώπη, ο θλιβερότερος απολογισμός συναντάται στην Ιταλία με 40 επιβεβαιωμένα θύματα του ιού μέσα στο έτος, ενώ ακολουθεί η Τουρκία με 17, η Μεγάλη Βρετανία με 13, η Ρωσία με 8, η Ισπανία με 6 και η Γαλλία με 5. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ. Η PEC ταυτοποίησε τουλάχιστον έναν θάνατο σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Ελβετία.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow