Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Ο ιστότοπος της ΕΣΠΗΤ

Ο ιστότοπος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μέλη της διοίκησης το πρώτο εξάμηνο 2011. Περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις της ΕΣΠΗΤ από το 2010. Όλες οι παλαιότερες ανακοινώσεις (2002-2009) είναι μόνιμα διαθέσιμες στον παλαιό ιστότοπο.

Υλοποιήθηκε με open source λογισμικό (php, mysql, apache server, javascript, ajax, CMS wordpress) σε HTML5 /css3. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ευκολία ανάγνωσης (υψηλή αντίθεση, μέγεθος γραμμάτων, συνεργασία με εργαλεία προσβασιμότητας/αναγνώστες οθόνης) για να καλύπτει τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0, ενώ η Responsive σχεδίαση προσαρμόζει ενεργά την εμφάνιση σε κάθε είδους συσκευές -π.χ. smartphones ή ταμπλέτες- και μεγέθη οθόνης.

Η διαχείριση της δομής, της λειτουργικότητας και της εμφάνισης γίνεται από γραφικό περιβάλλον για άμεση προσαρμογή στις εκάστοτε απαιτήσεις, ενημερώνεται δε τακτικά με τις αναβαθμίσεις κυρίως σε τομείς ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Περιλαμβάνει χώρο που είναι προσβάσιμος μόνο από τα μέλη της ΕΣΠΗΤ (με πρόσθετη εγγραφή και στον ιστότοπο), εφαρμογή διαβούλευσης (π.χ. για τις διατάξεις του νέου Καταστατικού), δυνατότητα ενεργοποίησης Forum συζητήσεων μεταξύ των μελών και λίστας διαθέσιμων θέσεων εργασίας στον κλάδο, κ.α. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού και συζητήσεων μεταξύ μελών, σε κάθε ανακοίνωση (σχόλια είναι εφικτά μόνο σε εγγεγραμμένα και συνδεδεμένα μέλη, επωνύμως).

Με εγγραφή σε κανάλια RSS υπάρχει δυνατότητα λήψης σε ειδικό αναγνώστη (π.χ. Google Reader, Outlook, RSS Reader κ.α.) τόσο των ανακοινώσεων όσο και των σχολίων, σε ξεχωριστά κανάλια RSS. Επίσης, με την ενεργοποίηση της επιλογής Follow (απλώς δηλώνετε ένα e-mail) μπορείτε να λαμβάνετε στο e-mail σας όλες τις ανακοινώσεις, αμέσως μόλις εμφανίζονται στον ιστότοπο. Επίσης, υπάρχει Newsletter (ενημέρωση μόνο για τις σημαντικές ανακοινώσεις). Μπορείτε να επιλέξετε σε ποιές υπηρεσίες θα εγγραφείτε, ξεχωριστά.

Στην ‘αναζήτηση‘  μπορείτε να ψάξετε τον ιστότοπο για κείμενα με βάση λέξεις-κλειδιά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ετικέτα από τις δύο ομάδες ετικετών (‘πρόσφατες΄και ‘αρχείο ετικετών’) για να έχετε άμεση πρόσβαση σε σχετικά κείμενα.

Για την εκτύπωση ανακοινώσεων χρησιμοποιεί τεχνολογία «CleanPrint», η οποία κατ’ επιλογή μειώνει την κατανάλωση χαρτιού.

Ο ‘χάρτης του ιστότοπου’ (sitemap) περιλαμβάνει ανάλυση του Μενού Επιλογών και καταγράφει τις κυριότερες ετικέτες, ενώ σε δεύτερο επίπεδο παρουσιάζει όλες τις ανακοινώσεις ανά κατηγορία.

Είναι πλήρως προσβάσιμος στο σύνολο των μελών της IFJ, με χρήση αυτόματου μεταφραστικού εργαλείου (σε 64 γλώσσες), που διευκολύνει δημοσιογράφους άλλων χωρών να προσεγγίσουν όλο το περιεχόμενο του ιστότοπου της ΕΣΠΗΤ.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: