Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΓΓΑΝΑΡΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΠραγματοποιήθηκαν, στο Άλσος Εθνικής Μνημοσύνης της Νέας Σμύρνης, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχιτέκτονα του Περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα, αλλά και πρώτου προέδρου της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου Απόστολου Μαγγανάρη.
Παρόντες -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών, ακαδημαϊκών και πολιτιστικών φορέων, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου καθώς και μέλη της οικογένειας Μαγγανάρη, η σύζυγος Καίτη Κοντώση – Μαγγανάρη, η κόρη Κάτια Μακρίδη και οι δύο δισέγγονές του.
Για την ζωή και το έργο του Απόστολου Μαγγανάρη μίλησαν:
• Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος τόνισε: «Η απόδοση τιμής σε τέτοιους ανθρώπους πρωτοπόρους και ξεχωριστούς είναι μια οφειλόμενη διαχρονική επιταγή»
• Ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Καθηγητής Γεράσιμος Τζώρας, ο οποίος επεσήμανε: «η Νέα Σμύρνη, αποδίδει τις προσήκουσες τιμές στη μνήμη του Μαγγανάρη, άξιου τέκνου της Αιολικής γης».
• Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας, εξήρε το έργο του Απόστολου Μαγγανάρη στον Περιοδικό αλλά και στον ημερήσιο Τύπο όπου όχι μόνο διέπρεψε ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής αλλά και ως πρωτεργάτης της ίδρυσης και πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου το 1935.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης, ως φόρο τιμής, σε έναν μεγάλο δάσκαλο, μια εμβληματική προσωπικότητα που σφράγισε με το πρωτοπόρο έργο του μια νέα εποχή στον εικονογραφημένο περιοδικό Τύπο και την ελληνική δημοσιογραφία.
Δείτε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ για τον Απόστολο Μαγγανάρη εδώ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: