Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

H ταινία του μέλους της ΕΣΠΗΤ Θωμά Σίδερη «El riu enfangat de Baasim» – «Το θολό ποτάμι του Μπαασίμ» στο Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Καταλονίας.

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
H ταινία «El riu enfangat de Baasim», δηλ. «Το θολό ποτάμι του Μπαασίμ» του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΠΗΤ Θωμά Σίδερη εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Καταλονίας «Impacte – Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya» που ανοίγει αυλαία την Πέμπτη 8 Απριλίου.

Η ταινία, διάρκειας 88 λεπτών, μεταφράστηκε ολόκληρη στα καταλανικά και θα προβληθεί την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα) στη Βαρκελώνη στον κινηματογράφο CINE BAIX TAQUILLA 81, αίθουσα 4. Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα θα προβληθεί και σε άλλες δύο πόλεις της Καταλονίας: στην πόλη Lleida (κινηματογράφος «Screen box lleida») και στην πόλη St. Feliu de Llobregat (κινηματογραφική αίθουσα «Cinema Truffaut»).

Την Κυριακή, στις 10 το βράδυ τοπική ώρα η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ θα συνδεθεί με τον δημιουργό της ταινίας προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού. Στη συζήτηση θα μετέχει και ένας ακτιβιστής από μη κυβερνητική οργάνωση της Ισπανίας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των προσφύγων.

Το «Θολό ποτάμι του Μπαασίμ» είναι η καταγραφή της πορείας 8 χρόνων του ανήλικου Κούρδου πρόσφυγα Ραφίκ Ντάγοντ που αναζητά τον αδελφό του Μπαασίμ Ντάγοντ από τη Συρία μέχρι την Ουγγαρία ακολουθώντας το βουβό ανθρώπινο ποτάμι. Ο Ραφίκ την περίοδο αυτή θα διασχίσει 9 χώρες και θα ενηλικιωθεί μέσα από συγκλονιστικές εμπειρίες που θα ζήσει κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ταξιδιού του.

Αναλυτικά, όλες οι πληροφορίες για το φεστιβάλ και την ταινία στον σύνδεσμο:

https://impactefilmfest.cat/edicio-presencial-barcelona

Trackback από τον ιστότοπο.

Σχόλια (1)

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: