Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας

Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού – Ηλεκτρονικού Τύπου με πάγια και ανυποχώρητη αρχή της την προάσπιση  της ελευθεροτυπίας, της ανεξάρτητης και αδέσμευτης ενημέρωσης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών εκφράζει την αλληλεγγύη της στο κίνημα αλληλεγγύης των στρατευμένων, το οποίο επιχειρείται να χτυπηθεί για ακόμα μια φορά μέσω νέας δίωξης κατά του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Η μήνυση αφορά δημοσιευμένες καταγγελίες στο blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του Δ.Ε.Φ.Σ. που αφορούσαν πράξεις συγκεκριμένου αξιωματικού. Καταγγελίες που έγιναν το καλοκαίρι του 2014 και την άνοιξη του 2018, από διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς οι καταγγέλλοντες να γνωρίζονται μεταξύ τους ή να τους συνδέει κάποια άλλη σχέση, πέρα από το γεγονός ότι απευθύνθηκαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων για να δημοσιοποιήσουν τις συνθήκες που βίωναν.

Η μήνυση γίνεται σήμερα κατά των διαχειριστών του blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και βρίσκει ως εξιλαστήριο θύμα τον Νίκο Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο ανήκε τυπικά το τηλέφωνο όπου γίνονται ορισμένες από τις καταγγελίες των στρατευμένων και των οικογενειών τους.

Μπροστά σε τέτοια φαινόμενα οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να μείνουν απαθείς θεατές. Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων θεωρούμε ότι συνιστούν πρακτικές που οδηγούν σε φίμωση ανεξάρτητων φωνών ενημέρωσης στο χώρο του διαδικτύου και είναι σαφώς πρακτικές που θίγουν το δικαίωμα ελευθερίας του ηλεκτρονικού τύπου και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • Διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση το δικαίωμα όλων στην ενημέρωση και στην ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών
  • δηλώνει την αντίθεσή της στην  ποινικοποίηση του κινήματος μέσα κι έξω από τον στρατό και
  • απαιτεί την παύση της δίωξης σε βάρος του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Trackback από τον ιστότοπο.

Σχόλια (1)

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: