Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ για νέο κρούσμα αγωγής κατά δημοσιογράφου

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Νομικά θέματα

Print page

ΑνακοίνωσηΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη «βιομηχανία αγωγών» που εξαπολύεται εναντίον των δημοσιογράφων βάσει του τυποκτόνου νόμου 1178 του 1981, ενέργειες που σκοπό έχουν να υπονομεύσουν την ελεύθερη έκφραση, τον ρόλο της δημοσιογραφικής λειτουργίας και εν τέλει την ίδια την Δημοκρατία.

Πρόσφατο παράδειγμα η δικαστική δίωξη του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΠΗΤ Σπύρου Κουταβά, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε δημόσιο χρήμα σε προηγούμενες περιόδους από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η αγωγή αυτή κατά του συναδέλφου προκαλεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, καθώς η δημοσιογραφική αποκάλυψη του συναδέλφου μας όχι μόνο επιβεβαιώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, αλλά παράλληλα διατάχθηκε και ΕΔΕ τα αποτελέσματα της οποίας μεταβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ΕΣΠΗΤ με αφορμή την νέα δικαστική δίωξη, κατά την οποία ο ενάγων εκτιμά την ηθική του αποζημίωση σε…. 762.000 ευρώ και ένα χρόνο προσωπική κράτηση του συναδέλφου μας, ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στην μακριά και απαράδεκτη αλυσίδα της βιομηχανίας αγωγών κατά λειτουργών του Τύπου στέκεται αλληλέγγυα στον συνάδελφο δημοσιογράφο και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι:
• καυτηριάζει τις κραυγαλέες αυτές περιπτώσεις ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε η δημοσιογραφία να ασκείται σε καθεστώς ελευθερίας, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές
• παρόμοιες μηνύσεις και αγωγές δεν θα απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από την προσήλωσή τους στις αρχές της αλήθειας, της δεοντολογίας και της αντικειμενικότητας, καθώς εκείνο που επιχειρείται στην πραγματικότητα είναι η φίμωση του Τύπου. Και όταν φιμώνεται ο Τύπος, η ελευθερία παύει να υπάρχει.
• επαναβεβαιώνει ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν με αφοσίωση τον ρόλο και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
Για την ΕΣΠΗΤ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

Ετικέτες: ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: