Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Οι δημοσιογράφοι, μέλη των Ενώσεων Συντακτών, με τη συμμετοχή τους στον Οργανισμό για τη συλλογική διαχείριση και προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων «ΞΕΝΟΦΩΝ», γίνονται πρωτοπόροι στη διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων τους

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Οργανισμός για την συλλογική διαχείριση και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων «Ξενοφών», απέκτησε νομική υπόσταση. Η ιστορική απόφαση για την σύστασή του, δικαιώνει την πρωτοβουλία όλων των Ενώσεων.

Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες με τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει να βρουν τους Έλληνες δημοσιογράφους έτοιμους να διεκδικήσουν και να απολαύουν μερίδια από τα δυσθεώρητα κέρδη που παράγει για τους ψηφιακούς κολοσσούς η εκθετική αναπαραγωγή της δουλειάς τους στο διαδίκτυο.

Το πνευματικό δικαίωμα των δημοσιογράφων / δημιουργών έργων του λόγου είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, την ισχύουσα νομοθεσία (ν.2121/1993), ευρωπαϊκές Συμβάσεις καθώς και αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

Με μέλη του, τους δημοσιογράφους στον έντυπο, ηλεκτρονικό ή διαδικτυακό τύπο, ο ΞΕΝΟΦΩΝ που όπως όλοι οι ΟΣΔ, λειτουργεί ως συνεταιρισμός, θα αποτελέσει ισχυρή βάση συσπείρωσης και διεκδικήσεων από κάθε πηγή που χρησιμοποιεί και παράγει πνευματικά δικαιώματα δημοσιογράφων. Από τους μικρότερους χρήστες μέχρι και τις μεγάλες πλατφόρμες του διαδικτύου Google, Facebook, YouTube κλπ. Οργανωμένα, με συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες θα εξασφαλίσει δίκαιο ποσοστό από τα συγγενικά δικαιώματα που θα εισπράττουν από τις πλατφόρμες οι εκδότες έντυπου, ηλεκτρονικού και ψηφιακού Τύπου και θα το διανέμει με διαφάνεια.

Το Δ.Σ. καλεί όλα τα μέλη της ΕΣΠΗΤ, τακτικά και συνταξιούχους, να συμπληρώσουν άμεσα την φόρμα ενδιαφέροντος προς τον Οργανισμό ώστε πιο ισχυροί και αποτελεσματικοί να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στο μέλλον.

Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ της ΕΣΠΗΤ έχει αποφασίσει να καλύψει την  εγγραφή όσων μελών της θα συμμετέχουν στον «Ξενοφών».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν, μπορούν να δουν τη φόρμα ενδιαφέροντος με οδηγίες για την συμπλήρωση της ΕΔΩ και να την στείλουν συμπληρωμένη στο rg.sthgirnohponexnull@ofni  ή  rg.tenetonull@tipse.

Πληροφορίες: «Ξενοφών»  ΤΗΛ: +30 210 3675 408

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: