Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ συμπαρίσταται στους διωκόμενους δημοσιογράφους της Λευκορωσίας

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

To Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, ανταποκρινόμενο για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, ενώνει τη φωνή της με όλους τους δημοσιογράφους στην Ευρώπη για αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των διωκόμενων δημοσιογράφων στη Λευκορωσία που φυλακίζονται με ακραίες και πλαστές κατηγορίες αλλά και όλων των συναδέλφων τους που εργάζονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και συχνά αποτελούν θύματα εκφοβισμού, παρενόχλησης, ποινικής δίωξης και εξορίας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή 32 δημοσιογράφοι, με κάποιους εξ αυτών να έχουν τιμωρηθεί με πολύ βαριές ποινές, μόνο και μόνο επειδή έκαναν τη δουλειά τους. Πρόσφατα μάλιστα, μια δημοσιογράφος, η Larysa Shchyrakova, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση με αδιευκρίνιστες κατηγορίες.

Σε πλήρη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και την Ένωση των Λευκορώσων Δημοσιογράφων, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ζητεί τη στήριξη της Larysa Shchyrakova και των υπόλοιπων 32 άδικα φυλακισμένων  συναδέλφων της Λευκορωσίας. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία καλεί τους δημοσιογράφους μέλη των Ενώσεων, να εκφράσουν έμπρακτα την συναδελφική αλληλεγγύη τους, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 10 το πρωί (ώρα Βρυξελλών) στην εκστρατεία υποστήριξης της ΕΟΔ τόσο στα social media όσο και με επιστολές στήριξης στους φυλακισμένους Λευκορώσους συναδέλφους. Πληροφορίες εδώ και εδώ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Ελλήνων δημοσιογράφων στους Λευκορώσους συναδέλφους οι οποίοι εξακολουθούν να αγωνίζονται σε αντίξοος συνθήκες για την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη, ανεξάρτητη ενημέρωση.

 

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: