Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ με τον τίτλο «Διαδικτυακή παρενόχληση: Πρέπει να μιλήσουμε»

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, η ΕΣΠΗΤ, στηρίζει και φέτος την καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, για την καταπολέμηση της βίας και της παρενόχλησης στις γυναίκες δημοσιογράφους αλλά και κάθε φαινομένου έμφυλης βίας που θίγει βάναυσα την αξιοπρέπεια και της ακεραιότητα όσων την υφίστανται.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες έχει κακοποιηθεί. Στη δημοσιογραφία, σχεδόν μία στις δύο γυναίκες έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ψυχολογική κακοποίηση, διαδικτυακό τρολάρισμα και άλλες μορφές βίας στο χώρο εργασίας.

Αυτές οι πράξεις βίας δεν στοχεύουν μόνο στον εκφοβισμό και τη φίμωση των γυναικών δημοσιογράφων στα μέσα ενημέρωσης, αλλά τα ανατριχιαστικά αποτελέσματά τους συμβάλλουν στη στέρηση της ενημέρωσης από το κοινό, υπονομεύοντας έτσι τον πλουραλισμό και το δικαίωμα πρόσβασης σε πληροφορίες.

Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, η ΔΟΔ και το Συμβούλιο Ισότητας Φύλων της Ομοσπονδίας θα επικεντρωθούν στη βία στο διαδίκτυο ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας της IFJ #You AreNotAlone με τον τίτλο «Διαδικτυακή παρενόχληση: Πρέπει να μιλήσουμε».

Είναι καιρός τα ΜΜΕ και οι ενώσεις να καταγγείλουν όλες τις πράξεις διαδικτυακής κατάχρησης δημόσια, ενώ είναι ανάγκη και για τους νομοθέτες να καταστήσουν την διαδικτυακή κατάχρηση ζήτημα υγείας και ασφάλειας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με την εφαρμογή της Σύμβαση C190 του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για την παρενόχληση και τη βία στον κόσμο της εργασίας.

Η Διεθνής Ομοσπονδία τονίζει επίσης το καθήκον που οφείλουν να έχουν οι εργοδότες των μέσων ενημέρωσης στο να διασφαλίζουν έναν ασφαλή χώρο εργασίας και να παρέχουν μηχανισμούς προστασίας των εργαζομένων τους από τη διαδικτυακή κακοποίηση.

Η ΕΣΠΗΤ, συνυπογράφοντας και συμμετέχοντας στην καμπάνια της ΔΟΔ, τονίζει για άλλη μία φορά ότι καμία γυναίκα δημοσιογράφος δεν πρέπει να αντιμετωπίζει διαδικτυακή παρενόχληση και κακοποίηση. Και κανείς δεν πρέπει να το αντιμετωπίζει μόνος του.

Περισσότερα για την καμπάνια της ΔΟΔ εδώ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: