Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Μήνυμα στήριξης στον αγώνα των Ελλήνων δημοσιογράφων από την Πρόεδρο της ΔΟΔ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στον αγώνα των Ελλήνων δημοσιογράφων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον δημόσιο τομέα απέστειλε η κυρία Ντομινίκ Πρανταλί, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Γιάννη Οικονόμου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κυρίας Ντομινίκ Πρανταλί, Προέδρου της ΔΟΔ που απέστειλε την 1η Ιουλίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και στον Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη,
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων που εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από 146 χώρες σε όλον τον κόσμο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη με τις ελληνικές Ενώσεις μέλη της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΠΟΕΣΥ στηρίζει απόλυτα τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων συναδέλφων στη διάρκεια των οκτάμηνων διαβουλεύσεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα.
Οι Έλληνες συνάδελφοί μας που εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα δεν έχουν λάβει καμία αύξηση μισθού από το 2011 και λόγω της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης στη χώρα έχουν χάσει το 40% του εισοδήματός τους. Μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα τους παρέχει δίκαιες αμοιβές εργασίας των δημοσιογράφων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς εγγυάται μακροχρόνια ποιότητα των ειδήσεων, ιδίως στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, όπου η κοινή γνώμη βασίζεται για έγκαιρη και έγκυρη ειδησεογραφική ενημέρωση.

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη,
Πιστεύουμε ότι αντιλαμβάνεστε καλύτερα τη λεπτή γραμμή που διαβαίνουν οι συνάδελφοί μας οι οποίοι σε καθημερινή βάση αγωνίζονται στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, δημόσιο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα Δημοτικά Ραδιόφωνα, για να παρέχουν στην ελληνική κοινωνία ποιοτική ειδησεογραφική ενημέρωση.
Στην πραγματικότητα, θα ήταν μεγάλη πρόοδος να επιτευχθεί η αναβάθμιση του έργου των δημοσιογράφων στον ελληνικό Δημόσιο Τομέα παρέχοντάς τους δίκαιες αμοιβές και θεσμικές προϋποθέσεις που εγγυώνται την ποιοτική ειδησεογραφική ενημέρωση από τα Δημόσια Ενημερωτικά Μέσα. Οι Έλληνες συνάδελφοι αξίζουν την εργασιακή ασφάλεια και εργασιακές συνθήκες εξέλιξης που απώλεσαν στη διάρκεια της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης στη χώρα
».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: