Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΖ ΤΩΡΑ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

H ΕΣΠΗΤ ενώνει τη φωνή της με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στο κάλεσμά της για στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας της για απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ καθώς και την επιστροφή στην πατρίδα του.
Στις 17 Ιουνίου 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε την έκδοση του ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει κατηγορίες, κυρίως βάσει του νόμου περί κατασκοπείας της χώρας, για δημοσίευση κυβερνητικών αρχείων των ΗΠΑ που αποκάλυψαν ότι ο αμερικανικός στρατός διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δύο δημοσιογράφων του Reuters. Εάν κριθεί ένοχος, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 175 έτη.
Η Διεθνής Ομοσπονδία αναφέρει χαρακτηριστικά «Ανησυχούμε σοβαρά για τον αντίκτυπο της συνεχιζόμενης κράτησης του Ασάνζ στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και στα δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων παγκοσμίως. Η δίωξη του Ασάνζ από τις ΗΠΑ αποτελεί σοβαρή απειλή για τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, οι οποίες γίνονται όλο και πιο εύθραυστες παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις προσωπικές απόψεις για τον Ασάνζ, η έκδοσή του θα έχει ανατριχιαστικό αποτέλεσμα, με όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης σε κίνδυνο.
Η υπόθεση δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ότι δηλαδή μέλη των μέσων ενημέρωσης, σε οποιαδήποτε χώρα, μπορούν πλέον να στοχοποιηθούν από τις κυβερνήσεις, οπουδήποτε στον κόσμο, για δημοσίευση πληροφοριών προς το δημόσιο συμφέρον
».
Αναλυτικά η καμπάνια της ΔΟΔ εδώ:
https://www.ifj.org/actions/ifj-campaigns/free-assange-now.html

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: