Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΜε αφορμή την δίωξή τους για την δράση τους σε κινητοποίηση κατά πλειστηριασμού κατοικιών, των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης Ηλία Σμήλιο, εκπαιδευτικό, και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο, πρώην μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
-εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους καθώς και
-την έντονη διαμαρτυρία του για την απειλή του βασικού δικαιώματος της πρώτης κατοικίας, μέσα από τους πλειστηριασμούς που επιβάλλονται στους δανειολήπτες, και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους και ασθενέστερους οικονομικά.
Μετά από μια δεκαετία αλλεπάλληλων κρίσεων και βαθιάς ύφεσης σε οικονομικό, υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο, η ελληνική κοινωνία και οικονομία, όπως και όλη η Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα μεγάλη πρόκληση, την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση.
Μετά τις συμπληγάδες των μνημονίων και της πανδημίας και υπό την σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, η εκτίναξη του κόστους ενέργειας αλλά και γενικότερα του κόστους ζωής, διαμορφώνει δραματικά οικονομικά δεδομένα ιδιαίτερα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.
Σε αυτή τη βάση, και με δεδομένο ότι συνεχίζεται η ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα, τα κοινωνικά αγαθά, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, υπογραμμίζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην απειλή του βασικού δικαιώματος της πρώτης κατοικίας.
Θεωρώντας ότι το δικαίωμα στη στέγη και την πρώτη κατοικία είναι ιερό και απαραβίαστο, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
καλεί την Πολιτεία να στηρίξει άμεσα πολιτικές για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και μέτρα ρύθμισης των χρεών με βάση τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής, προστασίας της στέγης και ανακούφισης των αδυνάτων καθώς και
• να νομοθετήσει την αναστολή των πλειστηριασμών και εξώσεων για ένα τουλάχιστον χρόνο

Με τη βεβαιότητα ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των πολιτών, οι πλειστηριασμοί θα προσλάβουν τα αμέσως επόμενα έτη εκρηκτικές για την κοινωνία διαστάσεις, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ εκφράζει την επιτακτική ανάγκη για την αποτροπή κάθε αντικοινωνικής παρέμβασης που πλήττει τα ατομικά αλλά και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: