Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Νέα διεθνής διάκριση για την ταινία «Το θολό ποτάμι του Μπαασίμ» του μέλους της ΕΣΠΗΤ Θωμά Σίδερη

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΗ ταινία του μέλους της ΕΣΠΗΤ Θωμά Σίδερη «To Θολό Ποτάμι του Μπαασίμ» απέσπασε το 1ο βραβείο στο 8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ στην κατηγορία «διεθνές ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους» καθώς και το βραβείο κοινού στην ίδια κατηγορία.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 2020 και από τότε ακολούθησε μία μεγάλη διαδρομή στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Τον περασμένο Απρίλιο συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Καταλονίας, μεταφράστηκε στα ισπανικά και προβλήθηκε σε 4 κινηματογράφους της Βαρκελώνης.
Το «Θολό ποτάμι του Μπαασίμ» συμμετείχε επίσης στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η ταινία αναφέρεται στην περιπλάνηση οκτώ χρόνων ενός εφήβου που ενηλικιώθηκε κατά τη διάρκεια του προσφυγικού ταξιδιού του από τη Συρία μέχρι τα κλειστά σύνορα της Ουγγαρίας, ακολουθώντας το σιωπηλό ποτάμι των προσφύγων. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης που διερευνά τις πολλαπλές όψεις του προσφυγικού ζητήματος κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: