Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Το νέο σχέδιο για τις επικουρικές θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο σχέδιο που προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, το οποίο οδηγεί μαθηματικά σε ένα επικίνδυνο μοντέλο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης, με επιπτώσεις βαθιά αρνητικές τόσο στην οικονομία όσο και στον κοινωνικό ιστό.

Η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης δε θέτει μόνο σε διακινδύνευση τις ήδη θιγείσες κύριες συντάξεις, τις καταβαλλόμενες και μελλοντικές επικουρικές συντάξεις, τις ήδη καταβληθείσες εισφορές των εργαζομένων και τις εισφορές των μελλοντικών εργαζόμενων, αλλά προκαλεί γενικευμένο πρόβλημα στα δημόσια οικονομικά το οποίο θα πληρώσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι μόνοι κερδισμένοι, όπως στις πλείστες των περιπτώσεων είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα, δηλαδή οι μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο σύστημα Επικουρικής Ασφάλισης, εάν τελικά εφαρμοστεί :

• θα πλήξει τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους, και συνολικά τους φορολογούμενους, που θα πληρώσουν το κόστος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων.
• θα πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ασφαλισμένους κάτω των 35 ετών, καθώς οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα γίνουν αντικείμενο χρηματιστηριακού τζόγου και επενδυτικού ρίσκου.
• θα αποστερήσει τους πόρους του Προϋπολογισμού από τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, της πραγματικής οικονομίας και του Κοινωνικού κράτους.
• θα απαιτήσει τεράστια δημοσιονομικά ποσά έκτακτης στήριξης του μεταβατικού καθεστώτος προς το νέο σύστημα σε μία περίοδο που αντίθετα χρειάζονται δημοσιονομικοί και κοινωνικοί πόροι για την στήριξη των πληγέντων (Covid, πυρόπληκτοι, μακροχρόνια άνεργοι, ευπαθείς ομάδες).

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ υπεραμυνόμενο πάντα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, υπογραμμίζει την αγωνιστική του ετοιμότητα απέναντι στα όποια κυβερνητικά σχέδια που απειλούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση, στηρίζοντας παράλληλα με όλες του τις δυνάμεις την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: