Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ συμπαρίσταται στους διωκόμενους δημοσιογράφους της Λευκορωσίας

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας

To Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, ανταποκρινόμενο για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, ενώνει τη φωνή της με όλους τους δημοσιογράφους στην Ευρώπη για αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των διωκόμενων δημοσιογράφων στη Λευκορωσία αλλά και όλων των συναδέλφων τους που εργάζονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και συχνά αποτελούν θύματα εκφοβισμού, παρενόχλησης, ποινικής δίωξης και εξορίας.

Αυτή τη στιγμή 11 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στη φυλακή, ως αποκορύφωμα των επανειλημμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στη Λευκορωσία μετά τις ψευδείς προεδρικές εκλογές στις 9 Αυγούστου.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας υπενθυμίζει ότι το 2020, οι αρχές της Λευκορωσίας συνέλαβαν δημοσιογράφους 477 φορές, 62 δημοσιογράφοι υπέστησαν βία, 50 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν και οι δημοσιογράφοι πέρασαν 1.200 ημέρες φυλακή. Αυτή η καταστολή εντατικοποιήθηκε το 2021 με την ποινική δίωξη δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης », δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας (BAJ), Αντρέι Μπαστούνετς. «Αντιμετωπίζουν μακρές ποινές φυλάκισης με πολιτικά κίνητρα».

Σε πλήρη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ζητεί τη στήριξη των συναδέλφων της Λευκορωσίας και την ανάδειξη του ζητήματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και στην ΟΥΝΕΣΚΟ.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία καλεί τους δημοσιογράφους μέλη των Ενώσεων, να εκφράσουν έμπρακτα την συναδελφική αλληλεγγύη και την υποστήριξή με επιστολές στήριξης στους φυλακισμένους Λευκορώσους συναδέλφους. Σχετικός κατάλογος στον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε όλες τις πληροφορίες στον ιστότοπο της ΕΟΔ https://europeanjournalists.org/blog/2021/03/04/nine-belarusian-journalists-are-in-jail-send-them-a-letter-of-support/

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Ελλήνων δημοσιογράφων στους Λευκορώσους συναδέλφους οι οποίοι αγωνίζονται σε αντίξοος συνθήκες για την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη, ανεξάρτητη ενημέρωση.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: