Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ “PAYME EQUAL” ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΟΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
“PAYME EQUAL”
ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΔΟΔ δημοσιεύει μια ερευνητική αναφορά – καμπάνια για την μισθολογική ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται σε 23%. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες κερδίζουν κατά μέσο όρο το 77% των κερδών των ανδρών. Με τον τρέχοντα ρυθμό προόδου, θα χρειαστεί έως το 2086 τουλάχιστον για να επιτευχθούν μισθολογική ισότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ).
Η δημοσιογραφία δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτήν την αδικία, παρά το γεγονός ότι όλο και περισσότερες γυναίκες αποφοιτούν ως δημοσιογράφοι και εισέρχονται στο επάγγελμα.
Το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων δεν συνδέεται με τις γυναίκες που είναι λιγότερο ειδικευμένες, αλλά μάλλον με παράγοντες όπως:
– την περιορισμένη πρόσβασή τους σε θέσεις υψηλού επιδόματος,
-το γεγονός ότι η κοινή ευθύνη γονέων δεν είναι ακόμη ο κανόνας,
-ότι λίγες εταιρείες μέσων παρέχουν πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τις αμοιβές και τα μπόνους,
-ότι έχουν υιοθετηθεί πολύ λίγες συλλογικές συμβάσεις με σταθερές διατάξεις σχετικά με τη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ γυναικών και ανδρών και
-την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
Επιπλέον, η Παγκόσμια Έκθεση Μισθών της ΔΟΕ 2020/21 δείχνει ότι οι γυναίκες έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από την τρέχουσα κρίση Covid, η οποία επιδεινώνει τις ανισότητες μεταξύ των φύλων που υπήρχαν πριν. Πολλές προσπάθειες για επίτευξη ίσης αμοιβής, είτε μέσω νομοθεσίας είτε σε διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει.
Στη βάση αυτή, τo Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ συντάσσεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, για την αναγκαιότητα της κατοχύρωσης της μισθολογικής ισότητας των φύλων. Ιδιαίτερα, και ως ενεργό μέλος στο Συμβούλιο της Ισότητας των Φύλων της ΔΟΔ, με εκπροσώπηση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., η ΕΣΠΗΤ τονίζει ότι η εφαρμογή της ίσης αμοιβής σε κάθε χώρο εργασίας αποτελεί μια καίρια, καταλυτική διεκδίκηση στο ευρύτερο πλαίσιο του σεβασμού των ατομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Για να δείτε ολόκληρη την έρευνα της ΔΟΔ πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.ifj.org/actions/ifj-campaigns/pay-me-equal.html

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: