Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Η ΕΣΠΗΤ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

 

Η ΕΣΠΗΤ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ένωσης Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας (BAJ) ενώνει τη φωνή της με την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση  11 δημοσιογράφων που έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί στη Λευκορωσία.

Αύριο,  9 Φεβρουαρίου ξεκινά στη Λευκορωσία η  δίκη των δημοσιογράφων Catarina Andreeva και Darja Chulcova, οι οποίες τελούν υπό κράτηση  από τις 15 Νοεμβρίου 2020. Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά και μάλιστα ηγούνταν σε «ομαδικές ενέργειες που παραβιάζουν κατάφωρα τη δημόσια τάξη» με τη βοήθεια της ζωντανής μετάδοσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των δημόσιων μεταφορών. Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 3 ετών.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της Λευκορωσίας υπενθυμίζει ότι το 2020, οι αρχές της Λευκορωσίας συνέλαβαν δημοσιογράφους 477 φορές, 62 δημοσιογράφοι υπέστησαν βία, 50 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν και οι δημοσιογράφοι πέρασαν 1.200 ημέρες στη φυλακή. Αυτή η καταστολή εντατικοποιήθηκε το 2021 με την ποινική δίωξη εννέα δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης », δήλωσε ο πρόεδρος της BAJ, Αντρέι Μπαστούνετς. «Αντιμετωπίζουν μακρές ποινές φυλάκισης με πολιτικά κίνητρα».

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ δηλώνει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Ελλήνων δημοσιογράφων στους Λευκορώσους συναδέλφους οι οποίοι αγωνίζονται σε αντίξοος συνθήκες για την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη, ανεξάρτητη ενημέρωση.

 

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: