Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Ο αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία συνεχίζεται

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΦέτος, περισσότερο και πιο επίκαιρα από ποτέ, η 17η Νοέμβρη δεν είναι απλά μια μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας. Είναι μέρα αγώνα για Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία, Ειρήνη, Δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, της παγκόσμια επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης, που εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δέχονται νέα οξεία επίθεση, που συνδικαλιστικές ελευθερίες αμφισβητούνται, που ακόμα και αγαθά όπως η υγεία και η προστασία της ανθρώπινης ζωής διακυβεύονται από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Η φετινή επέτειος βρίσκει επιπλέον τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ να δίνουν τη μάχη της αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης, απέναντι σε κάθε απόπειρα ελέγχου και φίμωσης της αλήθειας πόσο μάλλον όταν δημοκρατικά δικαιώματα καταπατούνται και καταστρατηγούνται με τον πιο αντισυνταγματικό τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, αυτές που η εξέγερση του Πολυτεχνείου ανέτρεψε.
Για το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ, ο σεβασμός στις δημοκρατικές και συνταγματικές αρχές, η ελευθερία της έκφρασης όπως και της διεκδίκησης, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες. Κάθε κυβερνητική απόφαση και προσπάθεια αντισυνταγματικής κατάργησής τους μας βρίσκει εκ διαμέτρου και κατηγορηματικά αντίθετους και αντίθετες.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις δυνάμεις της νεολαίας και όλων των εργαζομένων που τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ τιμά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, αναδεικνύει τα πολλαπλά διαχρονικά μηνύματά της στις ιδιαίτερες και πρωτόγνωρα οδυνηρές συνθήκες του σήμερα

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: