Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
To Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με αφορμή την 25η επέτειο από την ίδρυση της Ένωσης δημοσιογράφων στη Λευκορωσία, (Belarusian Association of Journalists-BAJ), ενώνει τη φωνή του με τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για αλληλεγγύη στον αγώνα της λευκορωσικής Ένωσης για την προστασία των συναδέλφων δημοσιογράφων που εργάζονται υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και συχνά αποτελούν θύματα εκφοβισμού, παρενόχλησης, ποινικής δίωξης και εξορίας.

Όπως μας ενημερώνει ο Γεν. Γραμματέας της ΔΟΔ Ricardo Gutierrez, ο πρόεδρος της BAJ, Andrey Bastunets καλεί τα συνδικάτα και τις ενώσεις δημοσιογράφων στην Ευρώπη να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους συναδέλφους και το κοινό για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στη Λευκορωσία μετά τις ψευδείς προεδρικές εκλογές στις 9 Αυγούστου.

Η BAJ επικεντρώνει επί του παρόντος τη δράση της στην παράνομη κράτηση δημοσιογράφων (174 υποθέσεις από τις 9 Αυγούστου) και στις αγωγές εναντίον δημοσιογράφων που καλύπτουν διαδηλώσεις. Επίσης, η Ένωση Δημοσιογράφων στη Λευκορωσία παρέχει βοήθεια και στήριξη σε 52 δημοσιογράφους που έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού και βίας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ δηλώνει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Ελλήνων δημοσιογράφων στους Λευκορώσους συναδέλφους οι οποίοι αγωνίζονται σε αντίξοος συνθήκες για την ελευθερία του Τύπου και το δικαίωμα στην ελεύθερη, ανεξάρτητη ενημέρωση.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: