Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

H ταινία «THE NOOSE V.2» του Θωμά Σίδερη στον τελικό διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου «FILM FOR PEACE» στο Οντάριο του Καναδά & στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου Αθήνας

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
H ταινία «THE NOOSE V.2», του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΠΗΤ Θωμά Σίδερη, παραγωγής Γερμανίας-ΗΠΑ, 2019, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της ΕΣΠΗΤ και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων, προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου FILM FOR PEACE στο Οντάριο του Καναδά.
Οι δραματοποιημένες σκηνές γυρίστηκαν εξ’ ολοκλήρου στη Γερμανία και βασίζονται στα αρχεία των τουρκικών ανακριτικών αρχών.
Η ταινία έχει προβληθεί με την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης σε Λειψία και Βερολίνο (Μάρτιος 2019) στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών εβδομάδων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες (Απρίλιος 2019) και σε κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ (Μάρτιος 2019) και συγκεκριμένα στις εξής πόλεις: Brooklyn, New Jersey, Washington DC, Kleveland, Chicago καθώς και στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου John Carroll.
Η ελληνική έκδοση της ταινίας έκανε πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και έλαβε πολλά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τα δικαιώματα προβολής της ελληνικής έκδοσης έχει η ΕΡΤ.
Επίσης, με 3.000 συμμετοχές από 150 χώρες, το 9ο διεθνές φεστιβάλ ψηφιακού κινηματογράφου Αθήνας επέλεξε στην κατηγορία «διεθνές ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους» 8 ταινίες και ανάμεσα σε αυτές δύο του Θωμά Σίδερη: τους «Γλάρους πάνω από τον Κεράτιο», παραγωγής 2020, και «The Noose 2», παραγωγής 2019.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: