Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ εκφράζει τη διαμαρτυρία του και την αντίδρασή του για τα τεκταινόμενα στη Λευκορωσία, όπου, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, περισσότεροι από 25 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες, πάνω από 200 έχουν δεχθεί επιθέσεις

Σε πλήρη συμφωνία με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζητεί τη στήριξη των συναδέλφων της Λευκορωσίας και την ανάδειξη του ζητήματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και στην ΟΥΝΕΣΚΟ.

Οι δημοσιογράφοι και τα ανεξάρτητα Μέσα στη Λευκορωσία επιτελούν το καθήκον τους κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι που ανήκουν στην τοπική ένωση των Δημοσιογράφων «Οργάνωση Δημοσιογράφων Λευκορωσίας» (BAJ) έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία 20 χρόνια πλήθος επιθέσεων. Παρ’ όλα αυτά, τις τελευταίες αυτές ημέρες, τονίζουν με ανησυχία, ότι οι βίαιες επιθέσεις και ακρότητες εις βάρος των δημοσιογράφων, έχουν ενταθεί όσο ποτέ άλλοτε.

Η ΕΣΠΗΤ δηλώνει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Ελλήνων δημοσιογράφων στους Λευκορώσους συναδέλφους και δημοσιοποιεί κατάλογο 196 εργαζομένων δημοσιογράφων (πατήστε εδώ), οι οποίοι έχουν δεχθεί επιθέσεις ή έχουν συλληφθεί για την άσκηση του δημοσιογραφικού τους καθήκοντος.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: