Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Είμαστε όλοι απαραίτητοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, για τη διασφάλιση της άμεσης και αντικειμενικής ενημέρωσης. Κανένας συνάδελφος τεχνικός στην ανεργία

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην αλυσίδα απολύσεων τεχνικών συναδέλφων σε τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίες έρχονται να αποδείξουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το εργασιακό τοπίο εξακολουθεί να δέχεται συντονισμένα πλήγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Συγκεκριμένα, μετά τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που απέλυσε 38 συναδέλφους μετακινώντας τους σε εταιρείες παραγωγής, τώρα και ο Τ/Σ OPEN προχωράει την εφαρμογή παρόμοιου σχεδίου, κλείνοντας και τα δικά του εξωτερικά συνεργεία. Το αποτέλεσμα μετρά 21 εργαζόμενους τεχνικούς να οδηγούνται στην απόλυση και όσοι δεν μπορέσουν να απορροφηθούν σε εταιρεία παραγωγής, στην ανεργία.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων υπενθυμίζουν και υπογραμμίζουν ότι οι εργαζόμενοι τεχνικοί των εξωτερικών συνεργείων που όλα αυτά τα χρόνια, με κίνδυνο της ασφάλειας και της ζωής τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μαζί με τους δημοσιογράφους για να καλύψουν τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ, είναι απαραίτητοι για να διασφαλιστεί όχι μόνο η απρόσκοπτη ροή της πληροφόρησης, αλλά και η αμεσότητα και αντικειμενικότητα της ενημέρωσης.

Στη βάση αυτή και ενόψει των κινητοποιήσεων των συναδέλφων – τεχνικών για την αιφνίδια κατάργηση του τμήματος ENG, τα Δ.Σ. των Ενώσεων καλούν την ιδιοκτησία του Σταθμού OPEN να επανεξετάσει την στάση της και να λάβει αποφάσεις ικανές να επαναφέρουν και εξασφαλίσουν την εργασιακή ειρήνη.

Το σημαντικότερο κεφάλαιο ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι οι άνθρωποί του και καμιά εργοδοτική πρακτική που «εξαφανίζει» θέσεις εργασίας και δικαιώματα εργαζομένων δεν έφερε ποτέ θετικό αποτέλεσμα ούτε λύσεις παραγωγικές σε κανένα επίπεδο.

Με συλλογική δράση και ενότητα, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση την αδιαπραγμάτευτη αρχή μας: Κανείς από τους συναδέλφους μας άνεργος. Η απόλυση και η ανεργία είναι η μεγαλύτερη απειλή όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά και για την αξιοπιστία, την ποιότητα, την πολυφωνία της ενημέρωσης, της αλήθειας, της δημοκρατίας

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: