Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους δημοσιογράφους στη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουν στοχοποιηθεί από παραστρατιωτικές ομάδες αντιμετωπίζοντας σωρεία εκφοβιστικών απειλών, ακόμα και κατά της ίδιας τους της ζωής.
Στις 19 Μαΐου δημοσιεύθηκε δημόσια δήλωση αλληλεγγύης στα πρωτοσέλιδα τριών ημερήσιων εφημερίδων «Belfast Telegrap», «Irish News» και «New letters», με την οποία εφημερίδες, βουλευτές και κοινοτικοί ηγέτες στηρίζουν τους βαλλόμενους δημοσιογράφους, επειδή προέβησαν σε αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση παραστρατιωτικών ομάδων.
Ο Seamus Dooley, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ενωσης Δημοσιογράφων NUJ, δήλωσε:
«Στο παρελθόν το συνδικαλιστικό κίνημα κατέβαινε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές που δέχονταν οι εργαζόμενοι. Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα βασιζόμαστε στις εφημερίδες, για να επισημάνουμε τις απειλές που δέχονται οι δημοσιογράφοι. Συνεργαστήκαμε με εκδότες και με τα μέλη μας, που δέχθηκαν αυτές τις απειλές και διασφαλίσαμε την υποστήριξη ενός αντιπροσωπευτικού μέρους της κοινωνίας στη Βόρεια Ιρλανδία. Χαιρετίζουμε με θέρμη τη σθεναρή στάση των πολιτικών και κοινοτικών ηγετών και ευελπιστούμε ότι οι δημοσιογράφοι θα επιχειρήσουν πάλι να φέρουν εις πέρας το έργο τους, με ασφάλεια, για λογαριασμό της κοινής γνώμης».
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ενώνει τη φωνή της με το μέλος της, την Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων NUJ και καλούν τους δημοσιογράφους μέλη των Ενώσεων σε όλο τον κόσμο, να συνυπογράψουν την ηλεκτρονική έκκληση για τον τερματισμό των απειλών που δέχονται οι συνάδελφοι στη Βόρεια Ιρλανδία ( πατήστε εδώ )

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: