Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Οι παρεμβάσεις των Ενώσεων Συντακτών απέδωσαν. Ποιες νέες κατηγορίες συντακτών εντάσσονται στο Επίδομα Ειδικού Σκοπού.

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΔιέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες δημοσιογράφοι οι οποίοι εμφανίζονταν με ενεργή σχέση εργασίας ενώ αυτή δεν υπήρχε πλέον, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, έδωσε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, με εγκύκλιό της, την οποία εξέδωσε σχετικά με το ζήτημα.
Συγκεκριμένα:
Με την υπ’ αρ.πρ.: οικ. 17078/505 Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Άννας Στρατινάκη, μπορούν πλέον από τις 7/5/2020 έως και τις 14/5/2020 να υποβάλλουν αιτήσεις οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, λόγω της επίσχεσης εργασίας, στην οποία είχαν προβεί σε προηγούμενο εργοδότη, αδυνατούσαν να επιδοτηθούν με την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για την αναστολή της σύμβασης εργασίας τους στον τωρινό εργοδότη.
Ειδικότερα, με την Εγκύκλιο επιλύονται τα ζητήματα, που προέκυψαν κατά την υποβολή Δηλώσεων Εργαζομένων στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και συγκεκριμένα σε ειδικές κατηγορίες απασχόλησης, όπου η τρέχουσα κατάσταση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ δεν αποτύπωνε με ακρίβεια την πραγματική κατάσταση της εργασιακής σχέσης ή και το αντίστροφο, δηλαδή εμφάνιζε σε τρέχουσα κατάσταση ενεργή σχέση εργασίας ενώ δεν υπήρχε αυτή πλέον.
Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι όταν ο εργαζόμενος έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 325 του Αστικού Κώδικα, έναντι του εργοδότη του και κατά το χρονικό διάστημα αυτό απασχολείται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε άλλη επιχείρηση/εργοδότη και του οποίου η σύμβαση στην επιχείρηση/εργοδότη αυτή έχει τεθεί σε αναστολή κατά την χρονική περίοδο.
Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση, για να καταστούν οι αντίστοιχοι εργαζόμενοι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πρέπει :
Α. Αν γίνεται για πρώτη φορά υποβολή δήλωσης, τότε τα βήματα είναι τα εξής:
– Υποβολή εκ μέρους της επιχείρησης – εργοδότη του εντύπου σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. Στην εν λόγω υπεύθυνη δήλωση η επιχείρηση – εργοδότης προσδιορίζει την ειδική περίπτωση στην οποία υπάγονται οι εργαζόμενοι της δήλωσης.
– Υποβολή από τον δικαιούχο εργαζόμενο υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στη δήλωση αυτή ο εργαζόμενος προσδιορίζει την ειδική περίπτωση στην οποία υπάγεται.
Β. Αν δεν γίνεται για πρώτη φορά υποβολή δήλωσης, τότε τα βήματα είναι τα εξής:
– Σε περίπτωση που η επιχείρηση – εργοδότης έχει ήδη υποβάλει υπεύθυνη δήλωση τότε μόνο ο εργαζόμενος υποβάλει δήλωση του ν. 1599/1986 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Στη δήλωση αυτή ο εργαζόμενος προσδιορίζει την ειδική περίπτωση στην οποία υπάγεται.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: