Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Εν μέσω πανδημίας το μήνυμα της Πρωτομαγιάς πιο επίκαιρο από ποτέ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΤο 2020 η εργατική Πρωτομαγιά θα γιορταστεί με ένα διαφορετικό και πρωτόγνωρο τρόπο σε όλο τον πλανήτη. Η ημέρα τιμής και αγώνα όλων των εργαζομένων που διαχρονικά συμβολίζει τη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα να μας βρει όλους σε συνεχή επαγρύπνηση ενάντια στα νέα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας που αμφισβητούν τα εργασιακά μας δικαιώματα, με πρόσχημα τους υγειονομικούς αλλά και εργασιακούς περιορισμούς.

Η πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, που κατακλυσμιαία έπληξε σχεδόν όλη την υφήλιο, έρχεται να προσδώσει στη μέρα αυτή μεγαλύτερη αξία και δυναμική καθώς αναδεικνύονται σε μεγέθη πρωτόγνωρα στη σύγχρονη ιστορία, η πάλη των εργαζομένων όχι μόνο για τα δικαιώματά τους αλλά και – σε πολλές περιπτώσεις- οι ευθύνες και υποχρεώσεις της πολιτείας για την ασφάλεια και επιβίωση των πολιτών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ τονίζει ότι το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς,  εκφράζει το φόρο τιμής σε όλους τους εργαζόμενους που ειδικά σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο στηρίζουν με αυταπάρνηση και απόλυτη αφοσίωση το καθήκον στη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Και αυτό αφορά και τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους του Τύπου, ως αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων της χώρας, που η καθημερινή τους μάχη στην αντικειμενική και αδιάβλητη ενημέρωση των πολιτών υπήρξε και συνεχίζεται πιο δύσκολη αλλά και πιο αναγκαία από ποτέ.

Στη παραπάνω βάση, το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ εκφράζει την επιτακτική ανάγκη για την αποτροπή κάθε αντεργατικής παρέμβασης ή απόπειρας καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων που αφορά τις εργασιακές σχέσεις και ενώνει τη φωνή του με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για να διαμηνύσει την πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση του για το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας του Τύπου και της αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: