Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΛΕΑΡΧΟ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ εκφράζει τη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου Κλέαρχου Τσαουσίδη, μια από τις σημαντικότερες μορφές της δημοσιογραφίας στη Βόρεια Ελλάδα και γενικότερα της Ενημέρωσης.
Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του τόσο στη δημοσιογραφία όσο και στη συνδικαλιστική δράση μέσα από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών για την ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε.
Γεννημένος το 1947 στην Θεσσαλονίκη, ο Κλέαρχος Τσαουσίδης σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1969 στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες Εγνατία & Τα Νέα. Διετέλεσε διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, του ραδιοσταθμού ΖΗΤΑ, διευθυντής Σύνταξης στο ένθετο Βόρεια Ελλάδα της Καθημερινής και στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος και Αγγελιοφόρος της Κυριακής. Συνεργάστηκε με τους ραδιοσταθμούς Παρατηρητής και Antenna, την εφημερίδα Το Ποντίκι και την Ντόιτσε Βέλλε.
Έντονη και αξιοσημείωτη ήταν και η συνδικαλιστική του δράση. Υπήρξε Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ενώ ήταν Γενικός Γραμματέας του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου και μέλος του Προεδρείου της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Το 2005 εξελέγη αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν αγαπητό συνάδελφο, που υπηρέτησε, σεβαστός και άξιος πρωτεργάτης, την δημοσιογραφία με αγάπη, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: