Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας

Να ακυρωθεί το εξοντωτικό πρόστιμο
στον περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Αγαπητό

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την επιβολή από την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή τρία πανό και δύο αφίσες που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες.

Στο πνεύμα «διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο», η καταγγελία που έγινε από το Α.Τ. Σερρών, επέβαλε αυτό το βαρύτατο πρόστιμο, την ίδια στιγμή που κλείνει τα μάτια σε ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις και τοποθετήσεις μπάνερ ισχυρών κομμάτων, παρατάξεων και εταιρειών, επιχειρώντας ουσιαστικά να οδηγήσουν την περιφερειακή κίνηση σε οικονομική εξόντωση.

Αλλά το υπέρογκο αυτό πρόστιμο δεν αφορά μόνο την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία», ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει την υποχρέωση καταβολής του ενώ είναι ένας εργαζόμενος δάσκαλος με μοναδικό εισόδημα τον μισθό του. Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη, καθώς μόνο όσοι χρηματοδοτούνται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα θα μπορούν να έχουν λόγο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:

• Καταδικάζει την απαράδεκτη δίωξη, υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους
• Απαιτεί την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στην κίνηση και τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Αγαπητό
• Καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των σχετικών διατάξεων και την άρση όλων των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: