Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ κ. ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου τους ΕΣΠΗΤ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας αναφέρθηκαν κατ’ αρχήν τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στους δημοσιογράφους του Περιοδικού-Ηλεκτρονικού τύπου.
Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και εκδηλώθηκε και από τους δύο πλευρές η διάθεση για αναζήτηση λύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τα οποία άλλωστε είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ποιότητα και αξιοπιστία της ενημέρωσης.
Μεταξύ άλλων τέθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της ΕΡΤ, του ΑΠΕ, της Γεν. Γραμματείας Ενημέρωσης με ιδιαίτερη έμφαση στα Γραφεία Τύπου εξωτερικού, για τα οποία η πάγια θέση της ΕΣΠΗΤ είναι ότι πρέπει να στελεχώνονται από δημοσιογράφους. Συζητήθηκε επίσης η σύσταση γραφείων Τύπου σε περιφέρειες-δήμους-οργανισμούς και ΑΕ του δημοσίου με τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας για δημοσιογράφους (ΙΔΑΧ).
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία υπογράφηκε πρόσφατα και αφορά τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ όλης της χώρας, τόσο για θεσμικά όσο και οικονομικά ζητήματα.
Από πλευράς ΕΣΠΗΤ αναφέρθηκε επίσης η αναγκαιότητα στήριξης του ΕΔΟΕΑΠ ενώ διατυπώθηκε και το σταθερό αίτημα της Ένωσης για ένταξη στον ΕΔΟΕΑΠ των εργαζομένων με ΔΠΥ, των ανέργων και των συνταξιούχων μελών της ΕΣΠΗΤ.
Τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων και τα fake news ήταν ένα ακόμα σημείο συζήτησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο αίτημα της ΕΣΠΗΤ για ένταξη και του περιοδικού Τύπου στο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για την ενίσχυση των εφημερίδων.
Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο της EUROPEAN SOCIETY FOR PERIODICAL RESEARCH (ESPRit) που συνδιοργανώνουν από κοινού η ΕΣΠΗΤ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο (ΕΤΜΙΕΤ/ΚΕΝΙ) στην Εθνική Βιβλιοθήκη (ΚΠΙΣΝ), 11-13 Σεπτεμβρίου 2019.
Ο Υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για όλα τα παραπάνω ενώ τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους του Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: