Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ χαιρετίζουν τη θεσμοθέτηση επιβολής φόρου 3% στις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου από την Γαλλική Κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης η οποία θεσμοθέτησε την επιβολή φόρου 3% στις μεγάλες εταιρίες του Διαδικτύου, όπως η Google και το Facebook.

Το νέο φόρο στη Γαλλία θα καταβάλλουν όλες οι ψηφιακές εταιρίες, που έχουν έσοδα περισσότερα από 750 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων 25 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τη γαλλική αγορά. Ο νέος φόρος 3% θα βασίζεται στις πωλήσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα και όχι στα κέρδη των ψηφιακών εταιριών και έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του 2019.

Η γαλλική κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή ύστερα από την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην εσωτερική διαβούλευση των κρατών μελών της Ε.Ε., όταν προέβαλλαν αντιρρήσεις για τη θέσπιση ανάλογου φόρου η Ιρλανδία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Πρόκειται για ένα θέμα που οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ είχαν θέσει στην ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την ενίσχυση του Τύπου αλλά και των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της τελευταίας ΣΣΕ, για τους θεσμικούς όρους εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ καλούν την κυβέρνηση, να μελετήσει την ανωτέρω εξέλιξη προκειμένου να αναληφθεί αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία και στη χώρα μας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: