Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και ρατσιστική η ανάρτηση της Athens Voice

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει απερίφραστα την κατάφωρη παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας που σημειώθηκε σε εκτός ορίου και ήθους δημοσίευση δημοσιογραφικού σχολίου, στην ενημερωτική ιστοσελίδα Athens Voice, ενός θλιβερού γεγονότος της τρέχουσας επικαιρότητας, με θύμα μια 50χρονη εργαζόμενη από την Αρμενία.

H συγκεκριμένη ιστοσελίδα, προέβη σε ένα απαράδεκτο ρατσιστικό – σεξιστικό σχόλιο με αήθη απρέπεια, ασέβεια και ακρότητα που όχι μόνο δεν συνάδει με τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά ξεκάθαρα αποτελεί κατάφωρη προσβολή για την αξία και την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι καθήκον των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση των πολιτών, με σεβασμό των αρχών και κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ένα τραγικό συμβάν να αποτελέσει αφορμή για κοινωνικούς αυτοματισμούς, μικροπολιτική κριτική, ανταγωνισμούς και «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», ενώ σίγουρα η δημοσίευση παρόμοιων απαράδεκτων σχολίων όχι μόνο δεν υπηρετεί τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά παραβιάζει κατάφωρα και κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: