Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΚΟΥΤΣΟΘΑΝΑΣΗ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του βετεράνου δημοσιογράφου Τάσου Κουτσοθανάση, από τα παλαιότερα μέλη της Ένωσης, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 88 ετών.
Ο Τάσος Κουτσοθανάσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931. Aπό νωρίς αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία, υπηρετώντας επί σειρά ετών -και από τους πρωτοπόρους του είδους- το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ της εποχής, μέσα από ιστορικές εφημερίδες και περιοδικά.
Η πρώτη επαφή του με τη δημοσιογραφία έγινε στην εφημερίδα «Αθηναϊκή» παρουσιάζοντας κάθε Δευτέρα κινηματογραφικό ρεπορτάζ και τις νέες ταινίες της εβδομάδας. Συνεργάστηκε με το συγκρότημα Μπότση γράφοντας στο περιοδικό «Πρώτο» και στην «Απογευματινή» για ποικίλα καλλιτεχνικά θέματα, κυρίως όμως για το τραγούδι. Για πολλές δεκαετίες μάλιστα, ήταν ο βασικός καλλιτεχνικός συντάκτης στο ιστορικό «Ντομινό». Στην πολύχρονη σταδιοδρομία του συνεργάστηκε επίσης με την κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», με την «Σημερινή» της Ν. Υόρκης, με την «Παροικιακή» του Λονδίνου, με τα περιοδικά «Λεξομανία», «Πάλκο», «Δίφωνο» κ.α.,
Αργότερα ασχολήθηκε με επιτυχία και με τη συγγραφή βιβλίων με κύρια θέματα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και τους εκπροσώπους του.
Ειδικότερα, τα βιβλία του «Οι χρυσές δεκαετίες του ελληνικού τραγουδιού- α’ τόμος 2006, β ’τόμος 2007) αποτελούν σταθμό αναφοράς, καταγραφής και ανάδειξης της ιστορίας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Η αγάπη του για το τραγούδι και η γνήσια καλλιτεχνική του φλέβα αποτυπώθηκε και στη συγγραφή στίχων, οι οποίοι ερμηνεύθηκαν από μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού (Γιώτα Λύδια, Πολύ Πάνου, Δούκισσα, Ηλ. Κλωναρίδης, Χαρούλα Λαμπράκη κ.α) σε δημιουργίες σημαντικών συνθετών.
Ο Τάσος Κουτσοθανάσης υπήρξε ένας ρεπόρτερ παλαιάς κοπής, ένας αγνός βετεράνος της ελληνικής δημοσιογραφίας, ευγενής κι αγαπητός συνάδελφος, με άσβεστο πάθος και πολύτιμες γνώσεις, παράδειγμα ήθους, ευπρέπειας και απαράμιλλης ευγένειας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο και πρωτοπόρο συνάδελφο, που υπηρέτησε με σεβασμό την ελληνική δημοσιογραφία

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: