Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η ΕΣΠΗΤ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΣΕΛΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.»

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας«Στον αέρα» βρίσκονται εξήντα περίπου εργαζόμενοι στην ΣΕΛΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, καθώς πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν αντιμέτωποι με δικαστικό επιμελητή και αστυνομικούς, που εκτελώντας δικαστική απόφαση υπέρ προμηθευτή, ήρθαν να κατασχέσουν υπολογιστές και άλλον εξοπλισμό, έναντι οφειλών της εταιρείας της τάξης των 200.000 ευρώ. Αφού κατάσχεσαν και λίγες χιλιάδες ευρώ από το ταμείο της εταιρείας, επέστρεψαν την επόμενη ημέρα τους υπολογιστές…
Είχε προηγηθεί «αιφνίδια» αναστολή έκδοσης για πέντε από τους δέκα τίτλους περιοδικών της εταιρείας, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις στους εργαζόμενους.
Η πρώην ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Δέσποινα Κορασίδη είχε ανακοινώσει από τις 29/9/2014 στους εργαζόμενους ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές της μαζί με τα χρέη της σε «επενδυτή», τα οποία ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ προς ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, αλλά και στους εργαζόμενους στους οποίους ήδη οφείλονται μισθοί τριών μηνών, ενώ εδώ και οκτώ περίπου μήνες πληρώνονται με «έναντι».
Ως νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εμφανίζεται ο κ. Χρήστος Στάθης, τον οποίο όμως ουδέποτε έχουν συναντήσει οι εργαζόμενοι. Επίσης οι νέοι σύμβουλοι της εταιρείας, Ίζι Κουτιέλ και Στέλιος Γεωργαρουδάκης (υπεύθυνος για τα οικονομικά) εμφανίστηκαν για να μοιράσουν αόριστες υποσχέσεις στους εργαζόμενους περί σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας και περί σταδιακής εξόφλησης των δεδουλευμένων. Ωστόσο, δεν αποκάλυψαν το πιο βασικό για τους εργαζόμενους: Ότι η εταιρεία έχει ήδη μεθοδεύσει ερήμην τους την υπαγωγή της στο άρθρο 99, η οποία εκδικάζεται στις 28 Ιανουαρίου 2015, επιχειρώντας να «οχυρωθεί» απέναντι στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων και την άμεση καταβολή τους στους εργαζόμενους.

Η ΕΣΠΗΤ, σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία που καλύπτουν τους εργαζόμενους στην ΣΕΛΕΝΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ:
• Καταγγέλλει την εταιρεία που οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.
• Απαιτεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους, διότι οι εργαζόμενοι πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε στις βασικές υποχρεώσεις τους.
• Μαζί με τους εργαζόμενους θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, που είναι οι μόνοι που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της εταιρείας, καθώς ήδη έχουν υποστεί μειώσεις μισθών 20% και έχουν εξαναγκαστεί σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: