Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

H ΕΣΠΗΤ συμπαρίσταται στον δικαστικά δικαιωμένο αγώνα των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Υπ. Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Τo Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, που αν και έχουν δικαιωθεί πανηγυρικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη ζουν εδώ και μέρες τον απόλυτο εξευτελισμό για τα δικαιώματά τους ως πολιτών το να μην γίνονται δηλ. σεβαστές και άμεσα εκτελεστές οι δεσμευτικές αποφάσεις της.
Καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη πρακτική για Κράτος Δικαίου – μέλους της Ευρ. Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού για τη μη συμμόρφωση του Δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις ως Πρακτική αυθαιρεσίας και παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών. Γινόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της στο όνομα Μνημονιακών και Δημοσιονομικών επιλογών ομαδικών απολύσεων καταστρατήγησης του Συντάγματος και των Αποφάσεων της Δικαιοσύνης.
Το Δημόσιο αντί ως εργοδότης να προστατεύει τα εργατικά δικαιώματα και να εφαρμόζει άμεσα δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν απολυμένους, έχει μετατραπεί στον πιο αδίστακτο ιμάντα εφαρμογής της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, απολύοντας εργαζόμενους, όπως οι καθαρίστριες, οφείλοντας αποζημιώσεις όπως στην ΕΡΤ, επιβάλλοντας ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Αλήθεια οι λαλίστατοι Υπουργοί Δικαιοσύνης από το Σώμα των Δικαστών και Δημόσιας Τάξης από το Δικηγορικό κόσμο γιατί σιωπούν επιδεικτικά μπροστά σε αυτό το κορυφαίο έγκλησμα κατά της δικαιοσύνης και των εργαζομένων που ήδη κρίθηκαν και δικαιώθηκαν από αυτήν; To μόνο ύστατο όπλο της πολιτικής τους είναι οι διμοιρίες των ΜΑΤ ενάντια στις κινητοποιήσεις των απεγνωσμένων που πρέπει να συντριβούν φρονηματίζοντας και τους υπόλοιπους πολίτες στο ηθικό δίδαγμα ότι ούτε η προστασία της Δικαιοσύνης είναι ικανή και αναγκαίο ανάχωμα στην κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία και μνημονιακή ισοπέδωση δικαιωμάτων και δημοκρατικών θεσμών;
Τα Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις τους και να συμπαρασταθούν στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες μέχρι την τελική και ουσιαστική δικαίωσή τους για το δικαίωμα στο ψωμί, μια δικαίωση που θα είναι νίκη και του κόσμου της εργασίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της ίδιας της ανεξάρτητης δικαιοσύνης απέναντι σε όλους όσους καπηλεύονται και καταστρέφουν τα πιο ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα των ανυπεράσπιστων και διωγμένων της λαίλαπας που βιώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός και οι (ακόμη) εργαζόμενοι.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: