Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα Δημόσια ΜΜΕ (Τετάρτη 6/2/13)

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Απεργίες, Εργασιακές συνελεύσεις

Print page

συνδετήραςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, σε συντονισμό με τα Διοικητικά Συμβούλια των άλλων δημοσιογραφικών Ενώσεων και την ΠΟΕΣΥ, αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 από 06.00 έως 06.00 της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2013 για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης.
Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κόντρα στην προωθούμενη ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ, τη δημοσιογραφική λειτουργία και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική.
• Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου συνάδελφων δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Η δρομολογημένη απομάκρυνσή τους όχι μόνο οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους, αλλά αποδυναμώνει και υπονομεύει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.
• Την ανάκληση των απολύσεων συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.
• Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, του πλουραλισμού και της απρόσκοπτης λειτουργίας των δημόσιων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη της που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ να συμμετάσχουν δυναμικά:
•στην νέα 24ωρη απεργία της Τετάρτης 6/2/2013
•στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) προκειμένου να συζητηθεί η κλιμάκωση και το περιεχόμενο του αγώνα.

Ετικέτες: ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: