Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Επιδοτούμενο σεμινάριο κατάρτισης

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Σεμινάρια

Print page

ΑνακοίνωσηΣυνάδελφοι, Όπως έχετε ενημερωθεί, ξεκίνησε ήδη η διάθεση των επιταγών (Training Vouchers) για το επιδοτούμενο σεμινάριο κατάρτισης των ανέργων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΠΗΤ με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Αν και θεωρούμε, με δεδομένη την κατάσταση στον κλάδο, την έκρηξη της ανεργίας, της απλήρωτης ακόμα και της μαύρης εργασίας, και την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμφισβήτητα αποτελεί μια σημαντική ανάσα για τους εκατοντάδες άνεργους συναδέλφους μας που θα λάβουν μέρος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και να μην αναφερθούμε στη δυσανάλογη κατανομή των κονδυλίων του προγράμματος, σε σαφές όφελος των ιδιωτικών ΚΕΚ, αφού η επιδότηση που θα λάβουν για την υλοποίηση του προγράμματος είναι αρκετά υψηλότερη από αυτή των δικαιούχων άνεργων συναδέλφων μας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, διαπιστώνοντας την καταφανώς δυσανάλογη κατανομή των κονδυλίων του προγράμματος, σε βάρος των άνεργων συναδέλφων μας, τονίζει ότι οι οικονομικοί πόροι που προορίζονται για την καταπολέμηση της ανεργίας με επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, θα πρέπει να δίνονται στους ανέργους κι όχι στους ιδιώτες επιχειρηματίες. Στο πλαίσιο αυτό θα απευθυνθεί άμεσα στο Υπουργείο Εργασίας με σχετική επιστολή προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα και να υπάρξει σαφής ενημέρωση και απάντηση από τις αρμόδιες αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, και όσον αφορά στη διαδικασία για την παραλαβή των επιταγών κατάρτισης, υπενθυμίζουμε ότι αυτή συνεχίζεται αδιάκοπτα και παρακαλούμε της φροντίσετε το συντομότερο δυνατόν για την παραλαβή της. Για την παραλαβή των επιταγών κατάρτισης, ο/η δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει αυτοπροσώπως, στην Γραμματεία της ΕΣΠΗΤ:
1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Δημοσιογραφική Ταυτότητα μέλους ΕΣΠΗΤ
2. Αποδεικτικό Δήλωσης Συμμετοχής ( ΚΑΥΑΣ)
3. Φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου καταθέσεων με Iban
(Προσοχή! ο/η δικαιούχος πρέπει να είναι είτε ο/η αποκλειστικός/η δικαιούχος είτε ο/η πρώτος/η δικαιούχος, σε περίπτωση κοινού λογαριασμού)
4.Υπεύθυνη δήλωση (πατήστε για εκτύπωση της δήλωσης)
(Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας της κυρώσεις, που προβλέπονται από της διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:
• Παραμένω σε κατάσταση ανεργίας, δεν είμαι σε επίσχεση εργασίας, δεν λαμβάνω επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και δεν είμαι ασφαλισμένος σε άλλο ασφαλιστικό οργανισμό.
• Δεν έχω παρακολουθήσει ούτε παρακολουθώ άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που οδηγεί σε Πιστοποίηση Δεξιοτήτων ΤΠΕ κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος.
• Προσκομίζω αντίγραφο της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων στο οποίο αναγράφονται τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρώ (Πιστωτικό Ίδρυμα, Αριθμός Λογαριασμού, Υποκατάστημα και ΙΒΑΝ) και είμαι αποκλειστικός δικαιούχος είτε πρώτος δικαιούχος σε περίπτωση κοινού λογαριασμού. Στο λογαριασμό αυτό θα μου καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα.
Για να δείτε και επιλέξετε από τα συμμετέχοντα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) πατήστε τον σύνδεσμο: http:voucher.gov.gr/kek/index/pid/2
Η προθεσμία λήγει στις 14/8/12.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση επικοινωνήστε με την Γραμματεία της ΕΣΠΗΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ετικέτες: ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: