Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Άλλη μια δικαστική νίκη της ΕΣΠΗΤ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Νομικά θέματα

Print page

Ανακοίνωση Στις 12-5-2011 έως 14-5-2011 τα επαγγελματικά σωματεία των δημοσιογράφων ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΠΤΘ και ΕΣΠΗΤ κήρυξαν νομότυπα 2 ήμερη απεργία σε ένδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης για τις απολύσεις εργαζομένων δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονταν στο εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με την επωνυμία «Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε.».
Η εργοδοτική ως άνω εταιρία αντιδρώντας στην νομότυπη ενέργεια των σωματείων προσέφυγε με αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Το δικαστήριο με την με αριθμό 13200/2011 έκρινε την απεργία παράνομη.
Τα ως άνω σωματεία άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης ζητώντας να εξαφανιστεί η πρωτόδικη απόφαση και να απορριφθεί η αρχική αγωγή του εργοδότη.
Πράγματι το Εφετείο αξιολόγησε το περιεχόμενο της έφεσης και τα σχετικά προσκομιζόμενα έγγραφα των διαδίκων πλευρών και με την με αριθμό 1225/8-6-2012 έκρινε ότι η απεργία ήταν απόλυτα σύννομη, δεν ήταν σε κανένα σημείο της παράνομη και καταχρηστική και απέρριψε ως ουσία αβάσιμη την αγωγή του εργοδότη.
Έτσι, το ζήτημα αυτό, όσον αφορά στη συγκεκριμένη απεργία κρίθηκε τελεσίδικα με την έκδοση απόφασης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης και με νίκη από την πλευρά των σωματείων των δημοσιογράφων. Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΕΣΠΗΤ ήταν: :Νίκος Σιαμάκης, Δικηγόρος Θεσσαλονίκης – Δημήτρης Περπατάρης, Δικηγόρος Αθηνών

Για την ΕΣΠΗΤ
               Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Πλαχούρης                         Σπύρος Κρίκος

Ετικέτες:

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: