Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής για 24ωρη απεργία 28/5/2012

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Απεργίες, Διασωματειακό

Print page

ΑνακοίνωσηΗ Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ύστερα από σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ., καλεί όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν στην προειδοποιητική 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 για την υπογραφή ΣΣΕ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την επιχειρούμενη εκ μέρους της κυβέρνησης και της εργοδοσίας αποδόμηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Επίσης, προτείνει την κλιμάκωση της απεργίας σε περίπτωση που συνεχιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία.

Δηλώνουμε στους εργοδότες ότι θα μας βρουν απέναντί τους δυναμικά, αν επιλέξουν να μην προχωρήσουν στην υπογραφή ΣΣΕ ή καταγγείλουν τις ισχύουσες και επιχειρήσουν να τορπιλίσουν την ισχύ, υπόσταση και την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με προώθηση υποδεέστερων ατομικών συμβάσεων, χωρίς την ισχύ των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Δεν θα επιτρέψουμε αυθαίρετες μειώσεις αποδοχών, επαναδιαπραγμάτευση αμοιβών και όρων εργασίας από μηδενική βάση, την εκ περιτροπής εργασία και αμοιβές «ελεημοσύνης», υπό την απειλή μαζικών απολύσεων, το απαράδεκτο φαινόμενο να πληρώνουν από την τσέπη οι φωτορεπόρτερ το ΦΠΑ τιμολογίων που καθυστερούν ή δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ.

Απεργούμε γιατί:
• Οι εργοδότες και στον χώρο των ΜΜΕ με βάση τους «εκτρωματικούς» αντεργατικούς νόμους και διατάξεις των μνημονίων – πολιτικές τις οποίες έχει ήδη καταδικάσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 6ης Μαΐου – είναι έτοιμοι να χτυπήσουν ακόμα πιο βάρβαρα τις αμοιβές και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.
• Προειδοποιούμε ότι κάθε απόπειρα εφαρμογής του 4046/12 και της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (που καταργεί επιδόματα, «παγώνει» τις μισθολογικές εξελίξεις και ενθαρρύνει τις συμπιέσεις των βασικών μισθών στο επίπεδο των κατωτάτων αμοιβών, δηλαδή στα 470 καθαρά το μήνα) θα αντιμετωπίζεται εφεξής ακαριαία, με κάθε συνδικαλιστικό μέσο.
• Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
• Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες του Τύπου και των ΜΜΕ, ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας (ΕΕ–ΔΝΤ-ΕκΤ) και των κυβερνήσεων, οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, μείωσαν δραματικά μισθούς και αποζημιώσεις, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς, ελαστικές λεγόμενες μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν συναδέλφους για να τους αποσπάσουν τις υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.
• Οι ιδιοκτήτες του Τύπου και των ΜΜΕ, επομένως, απαξίωσαν όχι μόνο την εργασία και την κοινωνική προσφορά μας, αλλά χρεοκόπησαν – πλουτίζοντας οι ίδιοι – τις επιχειρήσεις τους και την ενημέρωση των πολιτών. Σήμερα κυριαρχεί ανεργία, ανασφάλεια, επισφαλής κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία σε εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, ενημερωτικά sites και portals, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Εργοδότες, κυβερνητικοί μηχανισμοί και τρόικα επιδιώκουν φανερά το τέλος της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
• Ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις των μνημονίων, κατ’ εντολή της τρόικας έκλεψαν τα αποθεματικά των Ταμείων, διευκόλυναν την υπεξαίρεση των εισφορών μας από την εργοδοσία και πετσόκοψαν συντάξεις και ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, στέλνοντας ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια και τους απόμαχους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.
• Απαιτούμε από τις εργοδοτικές οργανώσεις να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον μας και τον χωρίς αρχές ανταγωνισμό μεταξύ τους. Απαιτούμε να προσέλθουν με σοβαρότητα στο τραπέζι για την υπογραφή ΣΣΕ και για μια ουσιαστική συζήτηση για την υπέρβαση της κρίσης των ΜΜΕ, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας αντιτάσσουμε την οργανωμένη, μεθοδική και συνεχή μας αντίσταση:
• Η προειδοποίησή μας προς κάθε κατεύθυνση είναι κάθετη, καθολική και μη αναστρέψιμη. Δεν θα ανεχτούμε καμιά απόπειρα καταχρηστικής «μνημονιακής» εργοδοτικής πρακτικής. Η πολιτική του μνημονίου έχει καταγγελθεί και καταδικαστεί σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας μας.
• Δηλώνουμε ότι θα προστατεύσουμε με κάθε θυσία τα δικαιώματά μας. Ότι «μηδενική βάση» δεν υφίσταται στην διαπραγμάτευση της αμοιβής της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
• Καλούμε τους συναδέλφους να μην συναινούν με την εργοδοτική πλευρά για μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης και ζητούμε από όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να επικοινωνούν άμεσα με τα Διοικητικά Συμβούλια των αρμοδίων Ενώσεων, προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα τους.

Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας. Κανένας μόνος του στην κρίση.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ετικέτες: ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: