Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Υπακούμε μόνο στη Δημοκρατία

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Ανακοινώσεις

Print page

Ανακοίνωση Η ΕΣΠΗΤ ομόφωνα καταδικάζει την απαράδεκτη, εκβιαστική και φασιστικής νοοτροπίας συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής έναντι δημοσιογράφων, την ίδια ημέρα μάλιστα των εθνικών εκλογών μας – κορυφαία στιγμή του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Οι δημοσιογράφοι –θυμίζουμε- πειθαρχούν μόνο στους συνταγματικούς κανόνες, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος» και σε καμιά περίπτωση δεν υποτάσσονται σε «δήθεν» κανόνες και συμπεριφορές που θεσπίζουν ομάδες με στόχο την τρομοκράτηση της ενημέρωσης και των λειτουργών της και την ευθεία παραβίαση της ελευθεροτυπίας, της ατομικής αξιοπρέπειας, των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματος.

Ο σεβασμός προς την ελεύθερη πολιτική βούληση και τη λαϊκή ψήφο είναι δεδομένος και αδιαμφισβήτητος, ωστόσο δεν μπορούμε να μην δηλώσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για τέτοιου είδους φαινόμενα που επιχειρούν να εγκαινιάσουν άλλες εξελίξεις στην κοινωνία μας, επικίνδυνες για τους θεσμούς μας και αδιανόητες για τον πολιτισμό μας

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον δημοσιογραφικό κόσμο να εκφράσουν ρητά και αδιαπραγμάτευτα την κατακραυγή και την αποδοκιμασία τους.

Η απρόσκοπτη συνέχιση της δημοκρατικής λειτουργίας στον τόπο μας είναι υπόθεση όλων. Και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε με κάθε τίμημα.

Για την ΕΣΠΗΤ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

Ετικέτες:

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: