Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

2ωρη στάση εργασίας και Συνέλευση στον Πήγασο

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Απεργίες, Διασωματειακό, Εργασιακές συνελεύσεις

Print page

ΑνακοίνωσηΤα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΦΕ, αντιμέτωπα με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ, πραγματοποιώντας και άλλες απολύσεις συναδέλφων αυτό το μήνα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες, που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αποφάσισαν κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας και την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών ραδιοφώνου, τεχνικών τύπου, λιθογράφων, συντακτών περιοδικών τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM», στα περιοδικά έντυπα (Car & Driver, Elle, Astra & Orama, Harmonia, Chronos oro, Sporty, W, Ιδανικό Σπίτι κ.λπ.) και στις ιστοσελίδες από τις 14.00 έως τις 16.00 την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011.

Η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ» βρίσκεται στην «πρωτοπορία» της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές έχει μειώσει τους μισθούς καταπατώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αναγκάζοντάς τους συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Οι μειώσεις, όμως, των μισθών δεν είναι αρκετές για την απληστία των ιδιοκτητών και έτσι ζητούν νέες μειώσεις προκαλώντας νέο φαύλο κύκλο. Παράλληλα, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις της προχωρά σε παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δημιουργώντας κλίμα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα δυναμιτίζει τις προσπάθειες για υπογραφή νέων ΣΣΕ.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της ενημέρωσης και την ανατροπή δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ,
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.

Ετικέτες: ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: