Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΣΤΟ ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΤην άμεση κατάργηση της ρύθμισης του νόμου που προβλέπει την ένταξη των Επικουρικών στο ΕΤΕΑ ή τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων, καθώς και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος ζήτησε εκ νέου με επιστολή του το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (πατήστε εδώ) ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται και νέα συνάντηση με τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Δημ. Στρατούλη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ από τον περασμένο Αύγουστο, όπου μνημονιακός νόμος προέβλεπε «την ένταξη των Επικουρικών Ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ή τη δημιουργία Επαγγελματικών Ταμείων», εκδοχές που καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή, παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και ιδιαίτερα στο ανωτέρω θέμα, σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις, τα μέλη των οποίων ασφαλίζονται στην Β’ Διεύθυνση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές (25.1.2015) στις διαδοχικές συναντήσεις (20/2, 13/3/2015) που πραγματοποιήθηκαν με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας (Π. Σκουρλέτης, Δ. Στρατούλης, Γ. Ρωμανιάς) και αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ (Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας) και των Προέδρων των Ενώσεων (ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) κατέθεσε τις θέσεις του και τους προβληματισμούς της ΕΣΠΗΤ για το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων αλλά και την επιβεβλημένη ανάγκη σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της εν λόγω διάταξης, θέση την οποία υιοθέτησε η ηγεσία του Υπουργείου.
Είμαστε αντίθετοι με κάθε άλλη επιλογή της κυβέρνησης που υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισής μας και καθιστά επισφαλή τα πλεονάσματα του Ταμείου μας (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), τα οποία, παρά το εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον, κατόρθωσε να διατηρήσει.

Τέλος, την απόφαση για την παραμονή των επικουρικών στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ έλαβε σήμερα με απόφασή του και το Δ.Σ. του Ταμείου. Η κοινή θέση των Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο την απαίτησή μας για την άμεση επίλυση του θέματος.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: