Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ TH ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ TH ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κοινοποιεί πρόσφατη έκθεση του Συνασπισμού Γυναικών στην Δημοσιογραφία ( The Coalition for Women in Journalism) σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί τουλάχιστον 81 περιπτώσεις απειλών και βίας κατά γυναικών δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο μόνο κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με τα πρόσφατα επεισόδια στη Λευκορωσία και τη Βηρυτό.
Από συλλήψεις και κρατήσεις έως φυσικές επιθέσεις και διαδικτυακή παρενόχληση, οι διαφορετικοί τύποι υποθέσεων που καταγράφηκαν τον Αύγουστο αποτελούν περίπου το 20,7% αυτών που καταγράφηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.
Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τουλάχιστον 26 συλλήψεις γυναικών δημοσιογράφων σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, 14 περιπτώσεις επιθέσεων ενώ καταγράφηκαν περιπτώσεις διαδικτυακής παρενόχλησης, βίαιων απειλών, δικαστικών αγωγών, σεξισμού, φυλετικών διακρίσεων.
Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι τον Αύγουστο, η Λευκορωσία, ο Λίβανος και το Πακιστάν ήταν από τις χώρες στις οποίες κινδύνευσε περισσότερο η ασφάλεια των γυναικών δημοσιογράφων. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 33 περιπτώσεις στη Λευκορωσία, επτά στο Πακιστάν, ενώ ως αποτέλεσμα των καταστροφικών εκρήξεων της Βηρυτού και των διαμαρτυριών που ακολούθησαν, 12 γυναίκες δημοσιογράφοι στο Λίβανο αντιμετώπισαν τραυματισμούς και επιθέσεις σε βάρος τους.

Αναλυτικά τα στοιχεία της έκθεσης μπορείτε να τα δείτε στο σύνδεσμο:
https://womeninjournalism.org/reports-2/report-what-press-freedom-looked-like-in-august

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: