Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Eν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση απέλυσε 16 εργαζόμενους συμβασιούχους στην υπηρεσία ασύλου. Οι απολύσεις αυτές ανακοινώθηκαν μόλις μία μέρα πριν την προγραμματισμένη απεργία των εργαζόμενων για τις 23/4 και την εξαγγελμένη απεργία διαρκείας τους. Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης και του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί έχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης. Πιο συγκεκριμένα εξαίρεσαν από την ανανέωση των συμβάσεων την οποία ανακοίνωσαν, δεκαέξι εργαζόμενους/ες, ανάμεσά τους την πρόεδρο του σωματείου καθώς και εργαζόμενους που είχαν πρωτοστατήσει στην ίδρυση του σωματείου και της μαχητικής δράσης του.
Η απόλυση των Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας αποτελεί casus belli για όλους/ες τους/ις εργαζόμενους. Κι αυτό γιατί σημαίνει ότι το Υπουργείο προμηνύει πρακτικές αντεργατικής πολιτικής, επιδιώκοντας παράλληλα πλήγμα στη συνδικαλιστική δράση και στο ίδιο το σωματείο απολύοντας την πρόεδρό του.
Με χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ασύλου σε πρώτο βαθμό και χιλιάδες ανθρώπους που αναμένουν να καταγραφούν τα αιτήματά τους, η Υπηρεσία Ασύλου χρειάζεται όχι μόνο επιπλέον προσωπικό, αλλά και να συνεχίσει να αξιοποιεί το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και την θεσμική του μνήμη. Την ίδια στιγμή, απαιτεί από τους/ις εργαζόμενους/ες αύξηση της παραγωγικότητας και εντατικοποίηση της εργασίας.
Η ΕΣΠΗΤ στέκεται αλληλέγγυα στο πλάι των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου και του σωματείου τους αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και παλεύουμε μαζί τους για:
• Άμεση ανανέωση-παράταση όλων των συμβάσεων εργασίας και ανάκληση των απολύσεων
• Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων, με ίση αμοιβή για ίση εργασία, πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: