Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η επιμόρφωση των ανέργων δημοσιογράφων της ΕΣΠΗΤ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: Σεμινάρια

Print page

Ανακοίνωση Διαχείριση έργων κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων μελών των Ενώσεων με τη διαδικασία του Training Voucher

Η ΕΣΠΗΤ, όπως γνωρίζετε σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις και τον συντονισμό από την ΠΟΕΣΥ πέτυχε την ένταξη δύο έργων που αφορούν στην κατάρτιση άνεργων δημοσιογράφων σε νέες τεχνολογίες.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων με τη συνεργασία όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων. Την εκπαίδευση των άνεργων δημοσιογράφων με τη συμφωνία των Ενώσεων αναλαμβάνει, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΕΣΗΕΑ -και για την περιφέρεια οι άλλες πρωτοβάθμιες ενώσεις, ενώ δεν ασχολείται πλέον με το θέμα της εκπαίδευσης ο ΟΑΕΔ.

Τα σεμινάρια αυτά διαρκούν 300 ώρες και απευθύνονται σε 1400 δημοσιογράφους σε όλη την Ελλάδα. Η εκπαίδευση θα γίνει σε θέματα υψηλής τεχνολογίας με χρήση επιταγών κατάρτισης.

Ο προϋπολογισμός για τα δύο αυτά έργα με επιχορήγηση επιταγών κατάρτισης ανέρχεται στο ποσόν των 5,1 εκατ. ευρώ.

Στα προγράμματα αυτά θα συμμετάσχουν τα άνεργα μέλη των ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΕΣΗΕΣΤΘΕ.

Τα μέλη της ΕΣΠΗΤ θα ενταχθούν στα προγράμματα ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι για την υποβολή των τεχνικών δελτίων ήταν προαπαιτούμενη η λήψη πιστοποιητικού διαχειριστικής επάρκειας. Για τη λήψη αυτού του πιστοποιητικού χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο καθώς συνετάχθη φάκελος, ο οποίος έπειτα από έλεγχο έγινε αποδεκτός από το Υπουργείο Εργασίας. Αυτό το πιστοποιητικό δίνει τη δυνατότητα στην ΕΣΗΕΑ να μπορεί να διαχειριστεί και να υλοποιεί έργα ΕΣΠΑ.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν υποχρεώσεις για την ΕΣΠΗΤ σχετικά με την υλοποίηση των έργων, που είναι αρκετά σημαντικές και σε ορισμένες περιπτώσεις επίπονες αφού πρέπει να τηρούνται οι απαιτούμενες από το ΕΣΠΑ διαδικασίες.

Τα έργα πρέπει να υλοποιηθούν σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο και το σύμφωνο συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας χωρίς παρεκκλίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανόν να θεωρηθεί, ότι το αντικείμενο του έργου δηλαδή η εκπαίδευση των δημοσιογράφων δεν υλοποιήθηκε σωστά και το πρόγραμμα να ακυρωθεί.

Αυτή τη στιγμή έχει υπογραφεί από το Υπουργείο η απόφαση για το πρόγραμμα εκπαίδευσης υψηλής τεχνολογίας και περιμένουμε τη συμφωνία για την υπογραφή της πρόσκλησης των ανέργων δημοσιογράφων και των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Μόλις υπογραφεί αυτή η συμφωνία, ελπίζουμε μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευτεί και θα αρχίσει η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων των ωφελουμένων ανέργων δημοσιογράφων και των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (που είναι διαπιστευμένα και έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύουν δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα τους παραδοθεί).

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται να λάβουν μέρος στα σεμινάρια

1. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι, που είναι καταγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των μελών της ΕΣΠΗΤ και έχουν προσκομίσει την καταγγελία της συμβάσεώς τους.
2. Οι άνεργοι δημοσιογράφοι, που έχει λήξει η σύμβασή τους με την ΕΡΤ.

Για όλους τους παραπάνω δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή μοριοδότηση για την επιλογή τους στα σεμινάρια και οι αιτήσεις τους θα γίνουν αποδεκτές.

Σημειώνουμε ότι γίνεται προσπάθεια από το ΔΣ να επιτραπεί να λάβουν μέρος στα σεμινάρια και οι συνάδελφοι άνεργοι που επιδοτούνται λόγω ανεργίας από το ΤΣΠΕΑΘ και έχουν καταγγελία συμβάσεως. Ένα τέτοιο γεγονός απαγορεύεται αλλά με την επιχειρηματολογία ότι το ΤΣΠΕΑΘ δίνει επιδόματα ανεργίας που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό έχουμε ζητήσει να γίνει αυτή η τροποποίηση και να επιτραπεί να λάβουν μέρος στα σεμινάρια και οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το ΤΣΠΕΑΘ, χωρίς να διακόπτεται η επιδότησή τους.

Για τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους υπολογίζουμε ότι η έναρξη των σεμιναρίων θα γίνει αρχές Μαΐου 2012. Υπεύθυνος του έργου για όλες τις Ενώσεις ο κ Μάνος Αμελίδης. τηλ. 210-3675501. Για αποστολή συμπληρωματικών στοιχείων Πληροφορίες στην Γραμματεία της ΕΣΠΗΤ 210 -3636039

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί με την έγκριση των συναδέλφων που θα λάβουν μέρος στην εκπαίδευση θα είναι η εξής.

 οι συνάδελφοι θα παραλάβουν το Training Voucher το οποίο αντιστοιχεί σε αποζημίωση των 5 ευρώ/ώρα και για τις 300 ώρες του σεμιναρίου θα εισπράξουν επιταγή αξίας 1.500,00 ευρώ. Την επιταγή αυτή θα παραδώσουν στο ΚΕΚ που θα επιλέξουν οι ίδιοι για την εκπαίδευσή τους. Θα έχουν κρατήσεις 20% για φόρο και ένα ασφάλιστρο στο ΙΚΑ 6,45% (συνολικό καθαρό ποσό 1.103,25 ευρώ).

 Η εκπαίδευσή τους θα διαρκέσει 300 ώρες, περίπου 3 μήνες και επιτρέπεται να απουσιάσουν σε ποσοστό ως 10% των ωρών ή σε περίπτωση ασθενείας, με την προσκόμιση βεβαίωσης νοσηλείας από δημόσιο νοσοκομείο, σε ποσοστό πλέον 10%.

 Με το τέλος της εκπαίδευσης θα ακολουθήσει διαδικασία διαπίστωσης ότι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό ECDL. Με βάση αυτό το πιστοποιητικό θα ακολουθήσει και η εξόφλησή τους.

Επισημαίνουμε τον επείγοντα χαρακτήρα της διαδικασίας

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την ΕΣΠΗΤ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

Ετικέτες: ,

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: