Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

8 ΜΑΡΤΗ 2020 Διαδηλώνουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών Συλλαλητήριο Κυριακή 8 Μάρτη 12 μμ. πλατεία Κλαυθμώνος

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Το 2020 κλείνουν 110 χρόνια από το Συνέδριο Γυναικών στην Κοπεγχάγη που πήρε την απόφαση, ύστερα από πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν, να καθιερωθεί η 8 Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Είναι μια μεγάλη επέτειος που αξίζει να γιορταστεί με μαζικές διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη.

Το 2019 ήταν η χρονιά που σηματοδότησε την επιστροφή των μαζικών κινημάτων. Από τη Χιλή, την Καταλονία, τη Βολιβία μέχρι το Χονγκ-Κονγκ, το Λίβανο και το Ιράκ, τις απεργίες διαρκείας στη Γαλλία, οι εξεγέρσεις μπαίνουν ξανά στην ημερήσια διάταξη. Μέσα σε αυτά τα κινήματα οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δείχνοντας με τον πιο καθαρό τρόπο ότι οι γυναίκες εργαζόμενες παραμένουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αλλάξουμε την κοινωνία.

Κι ακόμα, οι πολιτικές της κυβέρνησης, που θέλουν να απολύσουν τους συμβασιούχους, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να χτυπήσουν το ασφαλιστικό, στρέφονται πολύ περισσότερο ενάντια στις γυναίκες της εργατικής τάξης αφού σε μεγάλους κλάδους όπως στα νοσοκομεία και στην εκπαίδευση οι συμβασιούχοι είναι κατά πλειοψηφία γυναίκες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις τα αιτήματα των γυναικών, να γίνουν αιτήματα πάλης του συνόλου του εργατικού κινήματος της χώρας.

Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο την Κυριακή 8 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
«ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ»

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: