Αρχείο ετικετών

Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Η διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων είναι ευθύνη των ίδιων των δημιουργών

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των δημιουργών συνθετών – στιχουργών (της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής – ΕΔΕΜ), ιδιότητα που υπηρετούν και ορισμένοι δημοσιογράφοι – μέλη της Ένωσης, με στόχο την τελική δικαίωσή τους και την καθολική αναγνώρισή τους ως διαχειριστές της εργασίας τους.

Η από δεκαετιών άκρατη εκμετάλλευση των πνευματικών δικαιωμάτων από ιδιώτες, σε συνδυασμό με την «αδράνεια» της πολιτείας δημιούργησαν ένα θολό και ακανθώδες τοπίο για τα δικαιώματα των δημιουργών.

Γι’ αυτό και τονίζουμε ως άκρως ουσιαστική την αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος και από τη σημερινή κυβέρνηση, με δεδομένο τόσο το σοβαρό αδιέξοδο που δημιουργείται από τις αναβολές όσο και το γεγονός ότι και άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως οι δημοσιογράφοι, έχουν αποφασίσει να διαχειριστούν οι ίδιοι τα δικά τους πνευματικά δικαιώματα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσουν πολυεθνικές και ακραίες μονοπωλιακές συμπεριφορές.

Είναι σημαντικό εξάλλου να τονίσουμε, ότι τα πνευματικά δικαιώματα είναι η κύρια πηγή του βασικού ετήσιου εισοδήματος για πολλούς από τους δημιουργούς, καθιστώντας επιτέλους ως απολύτως επιβεβλημένη την εύρεση λύσης βασισμένης στη νομιμότητα και σε ένα βιώσιμο καθεστώς διαφάνειας, που θα εξασφαλίζει τόσο το μέλλον των δημιουργών όσο και τα – μέχρι σήμερα – διαφυγόντα έσοδα της πολιτείας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ δηλώνει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των δημιουργών της ΕΔΕΜ και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι η διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, είναι μείζον ζήτημα για τους δημιουργούς, ως απόλυτη ευθύνη τους, αλλά και σημαντικός δείκτης δημοκρατίας και πολιτισμού σε κάθε σύγχρονη ευνομούμενη κοινωνία.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: