Αρχείο ετικετών

΄Εκτακτη ΓΣ 24ωρη απεργία 48ωρη απεργία 4ωρη στάση εργασίας 6μερη απεργία alpha editions Greece in Crisis sosemme αγγελιοφόρος ανακοίνωση συμπαράστασης απόπειρα εκφοβισμού ασφαλισμένοι ΕΤΑΠ ΜΜΕ ΓΓΕ ΓΓΕ-ΓΓΕ ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ γενική συνέλευση ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ) ΔΗΜΟΥ Δημοτικά Ραδιόφωνα Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΜΕ δίκη ΕΡΤ ΔΟΛ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ εβδόμη Καβάλας εγγραφές μελών εγγραφές νέων μελών εγγραφή νέων μελών ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΣΠΗΤ έκθεση φωτογραφίας Επενδυτής επιδοτούμενα σεμινάρια ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΤ Ημερίδα ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ κατασκηνώσεις κρούσμα λσσπολογίας ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΥΠΟΥ Λυμπέρης οικονομική ενίσχυση Παγκόσμια ημέρα κατά Φασισμού παρουσίαση βιβλίου Πήγασος ΠΟΕΣΥ πόθεν εσχες Πολυτεχνείο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΣ Ρ/Σ papper & 88.6 Ρατσισμού Στάσεις εργασίας στάση εργασίας στον ΔΟΛ συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνέλευση εργαζομένων τηλεοπτικούς σταθμούς ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Φύσσας ψήφισμα ψήφισμα ΓΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΑΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας
Η Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, που γιορτάζεται κάθε 3η Μαΐου σε όλο τον κόσμο υπενθυμίζει την αδήριτη ανάγκη της προάσπισης των πρωταρχικών δικαιωμάτων της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθεροτυπίας, όπως κατοχυρώνονται από το άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ, αλλά και από το Σύνταγμα της χώρας μας.
Ο ελεύθερος, ασφαλής και ανεξάρτητος Τύπος αποτελεί από τα βασικά θεμέλια της δημοκρατίας και της ειρήνης. Ένα θεμέλιο όμως που τα τελευταία χρόνια συστηματικά υποσκάπτεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με ανεργία, επισφαλή εργασία και αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων.
Οι κυβερνήσεις, οι εργοδότες των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η κοινωνία των πολιτών, όλοι έχουν να διαδραματίσουν ένα ρόλο για τη στήριξη αυτού του θεμελίου σεβόμενοι το αυτονόητο: ότι η Ενημέρωση είναι ιερό δικαίωμα και η ανεξαρτησία των δημοσιογράφων προϋποθέτει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Επαγγελματίες του Τύπου, καθημερινά σε πολλές χώρες στον κόσμο, υπερασπιζόμενοι την αντικειμενική ενημέρωση και την αποκάλυψη της αλήθειας, γίνονται οι ίδιοι στόχοι, με απειλή της ίδιας τους της ζωής.
Αναδεικνύοντας τον αδιαμφισβήτητα κομβικό και καθοριστικό ρόλο των ΜΜΕ στη δημοκρατία και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μάλιστα, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων αφιερώνει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στο ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ στις εκλογικές διαδικασίες και γενικά στις δημοκρατικές λειτουργίες των κρατών όλου του κόσμου.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, με αφορμή την 3η Μαΐου, ως ημέρα υπενθύμισης για δημοκρατική και εργασιακή επαγρύπνηση για όλους τους δημοσιογράφους ενώνει τη φωνή του με όλους τους συναδέλφους και δηλώνει ότι
• οι επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου είναι επιθέσεις κατά της ίδιας της δημοκρατίας
• υπογραμμίζει την αγωνιστική ετοιμότητα του κλάδου για την περιφρούρηση των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων αλλά και της ποιότητας και αξιοπιστίας της δημόσιας ενημέρωσης με κάθε τρόπο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow