Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος»

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήραςΕνημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στη στήριξη «εγκλωβισμένων» εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο κύκλο της δράσης: «Εξατομικευμένη υποστήριξη εργαζομένων για την προσαρμογή στις αλλαγές του οικονομικού περιβάλλοντος» έχουν δύο βασικές κατηγορίες εργαζομένων: αυτοί που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και εργαζόμενοι που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα αίτηση στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν:
-Εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ. Ο εργαζόμενος δεν αρκεί να έχει επιδώσει στον εργοδότη του το επισχετήριο και να έχει υποβάλει στον ΟΑΕΔ την αίτηση για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος, αλλά απαιτείται να έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση από τον ΟΑΕΔ και ο εργαζόμενος να έχει ενταχθεί στο οικείο μητρώο του Οργανισμού
-Εργαζόμενοι που συμμετείχαν εκπροσωπήθηκαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.
Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις μέσα από προγράμματα κατάρτισης διάρκειας κατά μέσο όρο 120 ωρών, καθώς και εφάπαξ επίδομα έως 1.150 €.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι σε κλάδους με φθίνουσα πορεία, ή σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες (μη καταβολή δεδουλευμένων άνω των 6 μηνών, επίσχεση εργασίας, διαθεσιμότητα).
Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ έχει απευθυνθεί ήδη στο Υπουργείο Εργασίας για διευκρινήσεις σχετικά με την ένταξη ωφελουμένων και τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση επί της Υπουργικής Απόφασης.

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: