Ο ιστότοπος υλοποιήθηκε με open source λογισμικό, σε HTML5 / CSS3 και ακολουθεί τα πρότυπα προσβασιμότητας WCAG 2.0 | Όροι χρήσης | Sitemap |

8ο Συνέδριο της European Society for Periodical Research (ESPRit) «Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός»

Δημοσιεύθηκε από ΕΣΠΗΤ / . Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Print page

συνδετήρας8o Συνέδριο της European Society for Periodical Research (ESPRit)
«Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός»
Αθήνα, 11-13 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάδελφοι,

H Ερευνητική Μονάδα Τεκμηρίωσης και Μελέτης της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου (ΕΤΜΙΕΤ) του Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ), Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) διοργανώνουν το 8ο Συνέδριο της European Society for Periodical Research (ESPRit) με θέμα «Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός», το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ΚΠΙΣΝ στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2019.

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη νέων γνώσεων, η ενίσχυση της έρευνας του Περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα και η συμπόρευσή της με το ευρωπαϊκό και διεθνές παράδειγμα. Επιδίωξη των οργανωτών του συνεδρίου είναι αυτό να αφήσει ένα πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα για την έρευνα του Περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα, ώστε η επιστημονική γνώση να έρθει πιο κοντά και να γίνει απόκτημα του ευρύτερου κοινού.

Το Συνέδριο θα πλαισιωθεί επιπλέον:
α) Από εργαστήριο όπου μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και νέοι ερευνητές θα μπορούν να παρουσιάσουν τις τρέχουσες έρευνές τους και να τις συζητήσουν με πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό,
β) Πολύμορφες εκδηλώσεις με συναφές προς τα θέματά του περιεχόμενο.
γ) Εκθέσεις ανοικτής πρόσβασης για το ευρύτερο κοινό, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών σχολείων, και άλλων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων.

Ο πρωτότυπος θεματικός προσανατολισμός του συνεδρίου βασίστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΤΜΙΕΤ από κοινού με την ΕΣΠΗΤ για τη διάσωση και συγκρότηση Ιστορικού Αρχείου του Περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα. Η συνεργασία των δυο φορέων, με τη συμμετοχή και άλλων σχετικών οργανισμών, συνιστά από μόνη της ένα καινοτόμο εγχείρημα φέρνοντας κοντά την επιστημονική με τη δημοσιογραφική κοινότητα σε κοινή προσπάθεια για την διάσωση, τεκμηρίωση, μελέτη και αξιοποίηση του πολύμορφου πολιτισμικού αποθέματος που ο Περιοδικός Τύπος, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, μπορεί να προσφέρει.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη της ΕΣΠΗΤ και φοιτητές θα μπορούν ελεύθερα να παρακολουθήσουν όλο το συνέδριο.

Για συμμετοχές συνέδρων και επιπλέον πληροφορίες: www.espr-it.eu

Trackback από τον ιστότοπο.

Γράψε ένα σχόλιο

Πρέπει να συνδεθείς για να δημοσιεύσεις σχόλιο.

Επικοινωνία

e-mail: rg.tenetonull@tipse
Βαλαωρίτου 9,
Αθήνα ΤΚ 10671
τηλ. 210.3636.039 & 3427
fax. 210.3638.627

Αρχείο 2002-2009

Αρχείο ανακοινώσεων
2002-2009 από τον παλαιό ιστότοπο της ΕΣΠΗΤ

(ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Newsletter

Για να λαμβάνεις στο email
τις σημαντικές ανακοινώσεις
(* για να λαμβάνεις άμεσα ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ δήλωσε το email σου ΚΑΙ στην επιλογή "Follow")

Αρχείο ιστότοπου

Follow

Αρέσει σε %d bloggers: